Защо холната секция се приема като задължителен детайл в обзавеждането на тази зона в дома ни?

Да обзаведеш хола си никак не е лека задача. Възможно е да имаш доста голямо въображение и да те осени невероятна идея, която да превърне стаята в невероятно гостоприемно и естетично местенце. Но ако такива прозрения не се очертават на хоризонта то е добре да почерпите идеи от експертите в областта. С наемането на интериорен дизайнер разрешавате множество проблеми и избягвате често допускани грешки при организирането на холното пространство. Дали обаче имате финансовата възможност да си позволите такъв професионалист или ще заложите а безплатните идеи в Интернет пространството. Хората, с прилични месечни доходи няма да се замислят над този въпрос, но пък голяма част от българите ще предпочета да си спестят ползването на подобни услуги и то най вече заради цената, която ще трябва да платят. А хола не  е толкова сложен за обзавеждане стига да спазвате индивидуалните си изисквания и общо приети правила, с които да балансирате  и създадете една прекрасна и стилна обстановка. А какво всъщност ни е нужно за да аранжираме тази част от жилището? Диван, мини масичка, холна секция – три основни елемента без които хола няма да е това, което е.  основната позиция е за меката мебел. Тя заема централна позиция и е любима на всеки от домакинството. Когато си каним гости то им предлагаме най-удобното и приятно местенце от дивана, с което доказваме своята гостоприемност. Така, че компромис с дивана или холната гарнитура няма как да направим. Те са задължително избираема мебел, която има специално предназначение в тази почивна зона. Втората също задължителна е холната секция. Както знаем и тук разполагаме с богата гама от продукти, които ни изненадват и вдъхновяват с интересни и предизвикателни идеи. С годините и диваните и моделите холни секции търпят доста интересни трансформации и напълно логично и те да са повлияни от технологиите и иновациите в сектор. Но наистина когато заговорим за холни секции то тук промените са фрапантни.

Да вземе за пример размера. Холните секции по времето а социализма наистина внушаваха със своите размери. От гледна точка на модерно излъчване и разнообразие оставаме без коментар, тъй като тогавашните мебелни производители разполагаха с два-три модела, от които можеха да избират клиентите. Приличащи на огромна и грозновато в кафяв цвят чудовище тези секции се използваха за какво ли не. От прибиране новите сервизи за хранене до грижливо пазения за гости бадемов аперитив и бонбони Черноморец. Колкото и тривиално да звучи все пак има някакво очарование в тази картинка, но въпреки това търсим ли промените то те се намират именно тук – в размера. Днес в категориите холни секции на онлайн магазините попадаме на нещо съвсем различно. Мебелната индустрия се промени и до голяма степен европеизира обзавеждането, направи го доста по-миниатюрно, адаптивно и елегантно. Ето как и холните секции се повлияха от тази тенденция и поеха по съвсем различна посока, тази на модернистичното и запазващото пространството излъчване. Холните секции в най-новия си вариант са невероятно решение за съвременния дом. Залага се на правите линии, изцяло са изчистени дръжки и всякакви други излишни фрески и орнаменти. Ако се замислите и огледате един модерен хол изглежда по-скоро като космически кораб отколкото като типичната стая, обитавана от семейството. Естествено, че няма как да поставим всички жилища под общ знаменател. Хората са различни като вкусове и характери и избора на мебели за хол, включително и секцията действително е индивидуално решение. Така, че в съвременната гама от продукти имате шанс да направите организация и обзавеждане за жилището си по начина, по който ви харесва и си го представяте.

Но какви са типичмните холни секции, които най-често се купуват от потребителите? Имаше период, в който масово се ползваха комбинации от черен гланц и бял матов МДФ. Действително тези шахматни цветове бяха една доста смела крачка и внесоха в българския дом съвсем различно и разчупено излъчване. Домакините обаче осъзнаха, че тези секции са красиви, но събиращи доста прах. А това да робуваш на мебелите наистина не е от най-добрите решения за поддръжка на жилището приятно и чисто. Затова тенденцията на черно-белите мебели бързо отмина. С навлизането на космическия стил на обзавеждане обаче и самите мебелисти удариха джакпота. Тъй като повечето варианти холни секции са предназначени за домове с не особено големи размери то мини моделите се оказаха доста сполучливи. И не само това! От дизайнерските отдели на водещи мебелни производители въведоха обща концепция за използване на максимално светли тонове. Както знаете от опита си в домакинстването тук дори и да има малко прах по повърхностите на секцията то той ще е незабележим. Така, че няма нужда ежедневно да почиствате, защото се виждат петна, прах или друг тип дребни замърсявания. И това определено се хареса на домакините и ето, че самото търсене оправдава и предлагането. Днес имате възможност да си купите доста атрактивна малка холна секция в светли тонове, която ще устои на праха, който влиза през отворените прозорци или пък пада от облеклата ни.

Доста идеи за варианти холни секции могат да бъдат открити в онлайн магазина на ЛениСтил. разнообразие от дизайни, комбинации от материали и цветове са в очакване на своите нови собственици и ползватели. Обикновено, когато избираме нова мебел гледаме етикета и посочената цена. Факт е, че като по-малки като габаритни размери съвременните холни секции са едно напълно достъпно и практично решение, което няма да повлияе сериозна на бюджета ви. В рамките на отделения от домакинството бюджет можете да намерите онова, което търсите и цената определено ще ви хареса. Освен това в определени периоди на разпродажба клиентите имат шанс дори да си купят холна секция с до 40% отстъпка, което на практика е равносилно на подарък. Така, че следете офертите на водещите производители и търговци и така ще бъдете в крак с най-новите модели и най-атрактивните цени. Със сигурност ще ви направи впечатление, че качеството на изделията по нищо не отстъпва и на най-луксозните и скъпи продукти за обзавеждане. Разбира се, когато говорим за българско качество сме убедени, че то е гарантирано и заслужава вниманието ни.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge