Куркума против рак

В Югоизточна Азия народната медицина залага на една добре позната подправка, за да бори онкологичните заболявания. Става въпрос за куркума, а в настоящия материал ще ви разкрием подробности за нейното приложение.

Трябва ви куркума на прах, която да поставите на тъмно и сухо място в отлично затворено шише. Имайте предвид, че активното вещество в нея, наречено куркумин, губи свойствата си, когато е изложено на светлина.

За да има положителен ефект от нея, разтваряйте я в мазнини, вместо във вода. Можете да използвате зехтин, кокосово масло, краве масло и дори олио. Черният пипер пък многократно увеличава действието на яркожълтата подправка. Имайте предвид обаче, че той трябва да е не повече от 3% от обема й.

Дозата куркума при онкологични проблеми е между 3 и 30 г дневно, зависи от случая. За да се постигне оптимален ефект, тя се приема поне един път на ден и три пъти в седмицата, като се започва с малки дози. Ако поносимостта е добра, дозите се увеличават постепенно.

Възрастни и деца под 6-годишна възраст трябва да приемат дозировка, която е наполовина от обичайната, т.е. по 1/2 ч.л. един път в седмицата, а при добра поносимост да увеличават дозата до стандартната за възрастни.

Не приемайте куркума на гладно, както и ако имате камъни в жлъчката, ако кърмите или сте бременна. Също така тя разрежда кръвта, поради което комбинацията й с аспирин е абсолютно непрепоръчителна.

При ракови заболявания се препоръчва куркума на прах, но понякога и тинктура. Можете да си я приготвите сами като измиете и нарежете на дребно пресни корени от подправката, смелите ги в блендер и ги сложите в тъмна бутилка. Залейте ги с медицински спирт от 65%, разклатете и приберете в тъмно и прохладно помещение за минимум две седмици, като от време на време отново разклащате. След това прецедете и налейте в друго тъмно шише. Приемайте по 20-30 капки.

Друг вариант е в чаша да смесите 1/4 ч.л. куркума с 1/2 ч.л. Зехтин и щипка черен пипер (най-добре да е прясно смлян). Добавяйте сместа към салати или супи, а ако изберете второто, слагайте я, когато вече готвенето е приключило, тъй като топлинната обработка нарушава качествата й.

 

Оценка на публикацията
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*