Детско спално бельо

На първо място, това е съставът на самата тъкан. Детското спално бельо трябва да е изработено от памучни влакна.

Защо памукът е толкова полезен. Материята, изработена от памук, добре пропуска въздух. Какво означава това за нас потребителите. Това означава, че по време на сън влагата, която тялото ни произвежда, се ерозира. Кожата не се поти. За малките деца това е много важно. Защото именно детската кожа е най-податлива на различни кожни раздразнения и обриви. От това бебето ще спи лошо, сърбеж и ще плаче. Бебешкото спално бельо, изработено от калико, няма да позволи това. В допълнение, влакната абсорбират влагата добре. Тоест цялата пот, отделяна от тялото, бързо се абсорбира от фибрите, кожата остава суха и не се мокри. И тогава влагата бързо се отстранява от влакното навън и се изпарява.

Бебешкото спално бельо е хипоалергенно. За детските комплекти (въпреки че сега руските санитарни стандарти и комплекти за възрастни) са боядисани само с безопасни оцветители, които няма да навредят на човешкото здраве. Ако ще закупите комплект спално бельо от калико за дете, изберете големи фабрики.

За деца от всички възрасти, бебешкото спално бельо е с голямо разнообразие от цветове. Има деликатни пастелни комплекти за най-малките деца, има интересни рисунки с анимационни герои или супергерои. Сега можете да намерите с образа на герои от Дисни и с любимите си хобита, например с изображението на коли, самолети, роботи, мечки, принцеси. За тийнейджърите има ярки модни цветове. С избора на комплекта, който вашето дете ще оцени, определено няма да има проблеми.

Какъв е минусът на бебешкото спално бельо? Груб калико, доста твърда материя. Ако кожата на бебето е твърде чувствителна, тогава този вид тъкан може да не ви подхожда. Така че не бива да се купуват веднага за много комплекти. Купете един за пробен период. Ако детето ви е удобно, то вече ще може безопасно да правите голяма покупка на смяна.

Но друг аргумент в полза на бебешкото спално бельо, изработено от калико, е цената му. Цените на грубите калико набори са по-ниски от всички останали. Това се обяснява с факта, че калико се произвежда в Русия. Други видове тъкани, дори да са зашити от руски фабрики, тъканите все още се купуват в други страни.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment