Какъв тип отопление да изберем?

Изборът на технология за отопление на къща, жилище, е толкова трудно нещо, че направо не ни се мисли.

Днес, един тип отопление е популярен, изгоден, ефективен, а след няколко месеца се появява друг тип, който излиза далеч по-изгоден.

И какво? Познайте … когато се спрете на един тип отопление, например чрез газификация на жилището, инвестирайки понякога дори десетки хиляди левове за инсталация, и в един момент цената на газта става три пъти по-висока, с други думи, следва цена ,която е непосилна за повечето семейства у нас, в България.

Друг пример – много популярно стана през годините отоплението чрез метан. Да, когато цената бе изгодна, отоплението на метан бе чудесно решение. Но погледнете цената на метана днес, и ще се уверите, че автоматично нещата стават груби, да не казвам дори зловещи.

Отоплението на дърва – също удачно решение преди години, но цената на кубик дърва днес е толкова висока, че малцина биха могли да си позволят всяка зима отопление на дърва. И така, кой е най-удачният вариант за отопление, за да не с получава така, че инвестирайки голяма сума, да си блъскате главата?

Според нас, това е отоплението на ток. Винаги можете да прекъснете бутона на конвектора, било то климатик, термопомпа или друг тип устройство, когато нямате възможност да платите.

Поне на този етап, увеличението на цената на тока става бавно, процедурата е тромава, въпреки че смятаме, че и това е метод, който е динамичен, не се знае утре какво ще се случи.

Финални думи, да изберете подходя метод за отопление на жилище е изключително трудна задача. Трябва си и доза късмет. Но ние смятаме, че с термопомпа е удачно решение! Климатици – също! На пелети с водна риза – също може да се спрете!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Селски туризъм на атрактивни цени

Желаем Ви успех!

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment