Как да изберем спален комплект за нашето новородено бебе

   Количеството спално бельо от един тип зависи от това дали детето ще спи на пелена или не. Ако планирате да сложите бебето в пелена, тогава можете да се ограничите до два комплекта. Ако детето спи без пелена, тогава чаршафът ще трябва да се сменя много пъти на ден. В този случай трябва да се запасите с голям брой комплекти. За да се предотврати твърде честата смяна, има смисъл да се използват еднократни абсорбиращи пелени.

Основни консумативи за новородени

    Леглото: Може да бъде или правоъгълно, със стандартни размери 120×60, и овално и под формата на люлка. Всичко зависи от вашите предпочитания. Но, ако обикновено легло със стандартни размери 120×60, можете да обслужвате до три годишно бебе. Това легло под формата на люлка ще трябва да се смени до 4-6 месеца, тъй като е предназначено само за новородени бебета и когато вашето бебе вече се опитва да седне, това легло ще бъде опасно за него.

    Матрак: Избираме и размера на леглото. В този случай за легло със стандартен размер е подходящ матрак 120х60. Пълнителят може да бъде напълно различен, кокосови влакна, полиуретанова пяна, пружинен блок. Тук твърдостта и устойчивостта са ключови. Детето се ражда с непълно оформен гръбначен стълб, следователно правилният избор на детски матрак зависи от това колко добре ще бъде оформен.

Колко често е необходимо да се сменя спалното бельо на новороденото?

   Дори спалното бельо да изглежда чисто, то трябва да се сменя веднъж седмично. Ако бебето ви спи без пелена, ще трябва да перете чаршафите всеки ден, тъй като те се замърсяват. Също така трябва внимателно да се следи за чистотата на калъфката, защото детето може да повръща върху нея.

  Трябва да се отбележи, че не само калъфката за възглавници, покривката и завивката, но и възглавницата с одеяло трябва да се перат. Те трябва да се перат отделно от „възрастни“ неща с детски препарати.

  Спалното бельо е от съществено значение за новороденото и трябва да се подбира толкова внимателно, колкото и да се почиства. Комплектът трябва да съответства на размера на креватчето и да е от естествени хипоалергенни материали. Днес можете да изберете комплект от желания брой артикули за креватче с всякаква форма.

Оценка на публикацията
Add a comment