Популярността на електронните цигари расте

Електронни цигари онлайн

Електронните цигари или накратко е-цигарите напоследък стават често срещан продукт и у нас. Според изследвания по последни данни от продажбите на тези устройства за пушене, те бележат ръст от 40 % от началото на 2020 година. Продажбите в Европа са още по-високи. Безспорно тази популярност на е-цигарите се дължи от части на закона за ограничение и забрана за пушене в закрити помещения и на обществени места в повечето страни от Европейския Съюз. Тази забрана влезе в сила и в България през лятото на 2012 г.

Родина на е-цигарите е Китай, където те се произвеждат масово. В самото начало, това изобретение нямаше аналог и конкуриращите се компании, произвеждащи е-цигари бяха единици, но днес, поради големия интерес от страна на потребителите и търсенето, пазара е залят с какви ли не производители.

Цената на една електронна цигара варира, но най-общо тя е в рамките на 130 лв., като към това се включва пълнител с никотинова течност и зарядно, тъй като цигарата работи на две литиеви батерии. Как работят е-цигарите?

Те функционират на база на изпарение на течност, наситена с никотин и това става възможно чрез литиеви батерии.

При този процес се отделя пара, вместо задушливия дим при стандартните цигари. Тоест при пушене с е-цигара непушачите не са засегнати от вредния дим. Като минуси на електронните цигари се отбелязва това, че те изискват да бъдат зареждани, не е доказано дали са безвредни и дали не вредят по някакъв начин на здравето. Плюсове на е-цигарите са това, че са по-евтини (около 4 лв. за един пълнител, равняващ се на два пакета обикновени цигари) от стандартните цигари, можете да пушите, където си поискате, без да нарушите закона за забрана на тютюнопушене на обществени места.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Лазерно зъбно лечение - Всичко, което трябва да знаете за процедурата

За разлика от конвенционалните, където тютюнът практически изгаря при открит огън, в устройства от нов тип течността се нагрява и пушачът вдишва не дим, а пара.

Естествено, ние, екипът на блога, съветваме да не пушите, нито обикновени цигаири, нито всякакъв друг тип, включително и електронни такива.

Внимание! Ако сте лице, под 18 години, то в никакъв случай не попръчвайте подобни продукти! Пазете здравето си и спортувайте, вместо да пушите!

Оценка на публикацията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment