Със сигурност и вие помните огромния електрожен в работилницата на дядо си, който заемаше не само много място, но и изискваше изключителни физически усилия да бъде преместен там където беше нужен за заваряване на металните елементи. Сигурно е имал и приспособена количка, с която е транспортирал електрожена за да поправи оградата или да направи това конструкция за хоби оранжерията в градината. Да, картинката е добре позната, но в наши дни що се отнася до тели електрически инструменти можем смело да кажем, че те са претъпели своята огромна трансформация. Тя е толкова положителна, че в зависимост от извършваните дейности електрожените могат да се прилагат във всеки един сектор, а не само за домашна употреба. Абсолютно прецизен контрол, регулиране на заваръчната температура, компактни размери, лекота на конструкцията и бързина при изпълнение на заваряването на елементите – това предлага съвременния инвенторен електрожен.

Още една разлика между моделите, които помним от преди двадесетина години и иновативните модерни инвенторни електрожени е в това, че те не причиняват никакви смущения в електропреносната мрежа. Спокойно можете да използвате и други електроуреди и електрически инструменти и те да получат напрежението, с което да работят повече от безупречно. По отношение на теглото съвременните електрожени са изключително олекотени и дори дете може да се справи с тяхното пренасяне. Използването е също толкова лесно и не изисква някакво специално професионално обучение. следвайте инструкциите за употреба на електроуреда и сами ще се убедите, че е лесно да се манипулира с него, да се заваряват метални тръби, по-дребни или едри детайли, ламарина и други.

Инвенторните модели се различават по една много специфична характеристика. Те извършват така нареченото електродъгово заваряване и използват прав ток, което на практика дава възможност те да са толкова леки и да се използват дори на трудно достъпни места, като различни височини и други. Предлагат се дори толкова компактни и мобилни размери, които дори могат да се носят на колана на техника и той да извърши ремонта без да се притеснява дали ще успее да удържи товара на електрожена. Заваряването с инвенторни електрожени с прав ток се оказва, че е много по-устойчиво и здраво. Това е съществено предимство, което също ще отбележим като положителен факт. Както знаете при самото заваряване се получават издатини, от разтапянето на металните елементи. Обикновено техниците трябва да шлифоват доста дълго време за да загладят неравностите по метала, но когато се използва инвенторен електрожен, то тук тези издатини са почти незабележими и на места дори не е нужно използването на шлайф. Не е нужно да вложете много пари в такава практична и функционална техника, тъй като друго характерно предимство на инвенторните електрожени е и тяхната достъпна цена.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge