Замърсяването може да бъде от най-различен произход. В зависимост от вида на веществата, останали върху тъканта, се различават тези видове петна:

Разтворими. Такива замърсители се появяват, когато масла, мазнини и восък попаднат на нещата.

Водоразтворими. Това са вещества, които са напълно или частично разтворими във вода.

Неразтворимо. Петната от този тип се отстраняват със специални разтворители.

При избора на химикали професионалистите вземат предвид етикетите на дрехите или нещата за почистване, които посочват основна информация от производителите. И така, буквата P означава, че нещото може да се почисти с перхлоретилен или тетрахлоретилен, F предупреждава за горимостта на материалите, а W „дава зелена светлина“ за мокро почистване.

 

Химическото почистване на обувките и дрехите е важно събитие за грижата за нещата, което трябва да се приема много внимателно. Преди да вземете окончателно решение, прочетете отзивите за най-близките магазини и изберете най-доброто.

Трудно е да се справим със стари петна у дома: Каквото и да правим, колкото и да се мъчим, пералните и обикновените домакински химикали не са в състояние да върнат нещата до чист и девствен вид. Хубавото е, че съществува и друг вариант – химическо чистене!

Ще забележите сами, че след професионално химическо почистване, дрехите ще изглеждат като нови и дори няма да има следа от петна.

Горното облекло и обувки, които са почистени и опаковани от добри и качествени химически препарати, могат да бъдат незабавно съхранявани за съхранение до следващия сезон. След химическо чистене кожи, кожа, велур и деликатни материи изглеждат като нови и са напълно готови за по-нататъшна употреба. Невъзможно е да не останете доволни от химическото почистване на Вашите дрехи, обувки, други неща у дома, всичко, което се замърсява и се нуждае от химическо почистване, а не ръчна работа, която е излишна, а в някои случи изобщо не може да свърши работа.

Източник: Медия Клийн – Химическо Чистене в София

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge