Колко ток харчи зарядно за телефон

Да приемем, че зареждате телефона си за 4 часа на ден: 5 (консумация на час) * 4 (брой часове на работа) = 20 W (0,02 kW / на ден).

Консумация на електроенергия на месец: 30 (работни дни) * 20 (консумация на ден) = 600 W / на месец (0,6 kW).

Размерът на плащането за електроенергията, изразходвана от зарядното устройство: 0,6 * 10 стотинки (например, тарифата за 1 kW / час, във всеки регион, област, град и село има различни тарифи) = 0.10 лв.

Още един важен въпрос касае много потребители, а именно: Когато зарядното е в контакта, но не го ползваме за зареждане, дали харчи ток?

Наистина ли зарядното устройство черпи електричество от контакта без телефон?
Да, вярно е. Всички електрически устройства са обект на загуби според схемата на електрониката вътре.

Импулсното захранване трябва да има регулатор на напрежението, който управлява множество компоненти, независимо от натоварването. Това е, което инженерите наричат ​​”ток на покой” – основното захранващо натоварване на веригата.

Разбира се, много зависи от дизайна и качеството на производство на такъв адаптер. В електронната индустрия има правила. Те предвиждат ограничаване на консумацията на енергия на зарядните устройства до не повече от 1 W в режим, когато те действително не се използват.

Някои усъвършенствани захранващи адаптери автоматично ще преминат във физическо изключване, след като телефонът е напълно зареден (имахме опит с някои модели на Belkin – това не е реклама, проверете и други). Но за да го включите отново, трябва да натиснете бутона за стартиране отново.

Сега, специално за Вас ще тестваме колко харчи зарядното, когато зарежда телефон, и когато не зарежда…

Резултати от теста: Зарядно, което е за Xiomi Readmi 8 Pro консумира 6.2 W, когато е в режим на зареждане и 0 .0 W, когато е поставено в контакт, но на него не се зарежда мобилно устройство.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Колко ток харчи един компютър?
@dzhunev

Колко ток харчи зарядно за телефон, както и консумира ли ел.енергия, когато е включено в контакт, но не зарежда телефон? Подробности в djunev.info

♬ original sound – Dzhunev Photography

Ако статията Ви е била полезна, интересна и искате още подобни, вижте тази: https://djunev.info/kolko-tok-xarchi-edin-kompyutr.html

Рейтинг
product image
Общ рейтинг
5 based on 1 votes
Марка
Dzhunev
Продукт
Колко ток харчи зарядно за телефон
Цена
EUR 0
Оценка на публикацията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment