Когато избирате спално бельо, една от опциите е да съобразите дизайна и цветовете със стила на интериора. Например, за минималистичния интериор биха били подходящи комплекти в естествени тонове, както и комбинация от черно и бяло. Шарките могат да бъдат геометрични, абстрактни или пък флорални, но дизайнът трябва да използва чисти линии, без излишни декоративни елементи. Ако обаче спалнята е издържана в стил Шаби шик, например, то тогава може да заложите на къдрици и дантели, а цветовете да са пастелни, най-добре в розово-бялата гама.

В действителност обаче, при избора на спално бельо е доста трудно стриктно да се придържате към определен стил в интериора, така че един много подходящ вариант е да имате на разположение няколко основни спални комплекта.

Обикновените постелки са добър избор. Заложете на цветове, които са лесни за комбиниране с всякакви други – бяло, бежово, розово, синьо, нюанси на сивото и други. Ако искате да добавите акцент под формата на интересни щампи, можете да изберете рисунки с графичен дизайн, които са направени в по-живи цветове.

Да комбинираме ли спално бельоот различни комплекти?

Противно на стереотипите, спалното бельо от различни комплекти може и трябва да се комбинира – това помага да постигнете разнообразие в декора спалнята без излишни разходи, да развиете творческите си способности, да комбинирате на воля цветовете.

Можете да използвате обикновен основен чаршаф и да изберете различни калъфки за възглавници и завивки за него. Добър вариант са двустранните пликове за одеяло, които дават максимална възможност за креативност. Можете да вземете памучен чаршаф, ленени калъфки за възглавници и завивка – подобна комбинация от текстури ще направи комплекта по-оригинален и интересен.

Как да се грижим за спалното бельо?

Задължително изперете комплекта преди първата употреба.

Използвайте прах за пране с минимум избелващи компоненти, така че цветовете да не избледняват.

Перете спалните комплекти с подобни на цвят неща при препоръчаната от производителя температура.

Перете отделно натурални и синтетични продукти – това ще запази тяхната мекота и нежност.

Не забравяйте, че естествените тъкани са склонни да се свиват, най-често в рамките на 2-6%.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge