pj-fusco-seo-context-content-enterprisesБлогът може да бъде най-мощният инструмент за уеб маркетинг, с който разполагате, но само ако идеалните клиенти могат да го намерят

Ще ви покажем някои прости промени, които можете да направите за своя блог, които ще Ви помогнат да увеличите видимостта си в търсачките, да докарате повече трафик към вашия блог и да генерирате повече потенциални клиенти и продажби за Вашия бизнес.

Започнете с теми, богати на ключови думи

Защо блогове са толкова силни инструменти за SEO (Оптимизация за търсачки) и онлайн видимост?

Защото всеки блог пост, който пишете става друга уеб страница, както и всяка уеб страница е още една възможност да се класирате добре за конкретно търсене, което вашият идеален клиент прави в момента.

Или веднъж в месеца. Или веднъж в годината. Защото доброто съдържание ще продължава да привлича посетители към Вашия блог или уеб сайт до живот, като генерира повече потенциални клиенти за Вашия бизнес.

Напишете заглавие, богато на ключови думи

По подразбиране, заглавието на публикацията ви става заглавие на вашата уеб страница.

Търсачките дават по-голямо значение в заглавието на страницата от почти всяка друга променлива.

Твърде често фирмите пишат постове неясни заглавия като “Думи за мъдрите”, или “Урок от най-добрия приятел на човека.”

За съжаление, идеалните клиенти не търсят тези фрази. И ако всъщност търсят това, те най-вероятно не се интересуват конкретно от Вашия пост.

Работете с ключовата фраза в публикацията често и от самото начало

Заглавието ви е от решаващо значение, но то не може да бъде само; то трябва да бъде подкрепено и от останалата част на публикацията.

Ако смятате, че е трудно да се използват ключовите думи в първото изречение, опитайте този трик: използвайте ги още в началото на вашата тема. Ако все още не може да използвате вашата ключова дума като цяло, значи поста ви вероятно не е за Вашата ключова дума.

Внимавайте! Ако прекалявате с Вашата ключова фраза, тя може да се обърне срещу Вас. Google и други търсачки може да ви накажат за “свръх-оптимизиране” на поста Ви.

Колко е твърде много? Няма никаква магическа формула, но ако публикацията не се чете добре и ключовите думи се чувстват все едно са принудени в останалата част от поста, Вие вероятно сте виновни за свръх-оптимизиране.

Можете също така да разбиете ключовите си думи. Ако искате да се класира добре, примерно за “Main Web Design,” бихте могли да използвате тази фраза точно веднъж или два пъти, но също така да използвате само “Main” и “Web Design” отделно в отделен случай.

Проверете вашата работа със SEO плъгин

Понякога е по-добре да получите второ мнение.

Има редица добри SEO плъгини за блогове, поне за WordPress. В миналото сме използвали All In One SEO Pack, въпреки че напоследък препоръчваме WordPress SEO by Yoast

След като сте написали първия вариант на Вашия блог пост, можете да проверите дали сте взели всички необходими стъпки, за да направите вашия пост оптимизиран за дадена ключова фраза.

Разширението ни дава контрол върху заглавието, така че позволява да дадем на поста и страницата уникални заглавия. Това хвърля малко по-широк обхват в Интернет, като ни позволява да се класираме за множество, свързани термини за търсене.

Плъгина също предоставя да се създаде мета-описание, което се появява под големия син линк на страницата с резултати от търсенето. Докато мненията се разминават дали това се отразява на класирането Ви, то със сигурност може да увеличите кликванията си, когато описанието е добре написано и изглежда, че отговаря на проблема, на който се търси решението.

Ако имате проблеми с класирането на вашият сайт, можете се да свържете с Web Visuality. Те предлагат изработка на сайтове и уеб услуги. Предлагат услугите си в целият свят. Изработвали са сайтове в Канада, Италия, Португалия, Македония и България. Разполагат с професионален екип и можете да им се доверите!

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge