Днес ще споделя с Вас няколко основни съвети за това, на какво точно да наблегнете, купувайки си лаптоп втора употреба.
По отношение на техниката, аз често казвам: Един хардуерен компонент или работи, или не, т.е. документалната гаранция често е парче хартия, което не винаги признават, стигайки се до сервиз.

Ето тук е мястото да кажа няколко думи и за съвет номер 1, а именно:laptopi-vtora-upotreba

Поискайте мнения и отзиви за конкретния модел! В тази точка е включено и това, да потърсите информация във форуми, отзиви, рейтингови системи, български и международни, от които да извадите данни за серията преносим компютър. Благодарение на този съвет Вие ще знаете слабите страни на лаптоп модел Х, който сте набелязали.

Съвет номер 2: Поинтересувайте се за съдбата на този компютър, с какви цели е бил ползван преди.
Не е едно и също, лаптоп да е ползван от ИТ специалист, който по цял ден е обикалял из страната, настройвайки базови станции по време на сняг, дъжд, и лаптоп, който е ползван от служител в офис, който е ползвал по цял ден само едно уеб базирано приложение.

Сами се досещате, че при първия тип, компютърът би бил силно захабен, с много външни наранявания, а в случай, че се е ползвал в офис, то би бил здрав, запазен в почти оригиналното му състояние.

Съвет номер 3 – по-старите модели лаптопи са по-издържливи от по-новите модели. Тук е важно да отбележа, че се касае за лаптопи от една серия, не можем да сравняваме по-стар модел лаптоп, на който цената му като нов е 500 лв, с такъв, на който цената като нов е 3000 лв., но въпреки всичко, гарантираме, че лаптопите, които са по-стари модели, са една идея по-здрави от новите.

Основната причина за това се крие в основния бизнес модел, който компаниите в днешни дни спазват, а именно – да се продава възможно най-много техника и тя да издържа точно периодът, за който има гаранция.

И последен съвет, с който ще приключа статията, това е – поискайте гаранция, дори и от месец или три.
Точно в този момент, когато закупите лаптоп втора ръка, е много важно да направите пълни тестове – хардуерни, софтуерни. Съществуват много приложения, чрез които можете да направите това, като започнете с проверка на екрана (за изгорели пиксели – важно е това да се направи още преди да се закупи преносимия компютър) и се стигне до тест на твърдия диск, дънната платка и процесора.

В обобщение – дали един преносим компютър ще е чисто нов, или втора употреба не е от голямо значение, по-важното е производителността му да е добра. Важно е също да се вземе предвид и дейността, която ще се извършва, така че – Вие самите решавате.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge