Как да изберем шалте за дома?

В наши дни пазар на битов текстил е изключително разнообразен и предлага голям избор на шалтета, кувертюри и покривала за легло и мека мебел. Можете да изберете романтично покривало, продукт с ориенталски мотиви или уютна кувертюра за леглото, която може да се използва като одеяло и като много други неща. Всичко зависи от съществуващия интериор, нуждите ви, начина ви на живот и вашия вкус. Преди да отидете в магазина, не забравяйте да измерите дължината и ширината на леглото и да направите покупка с необходимия “марж”. Купете шалте, което да отговаря на останалата част от декора – завеси, килим, тапицерия на мебели и т.н.

Добре е първо да си отговорите на въпроса от какво имате нужда: да покриете само само леглото с цел декорация или искате да го използвате и като допълнителна олекотена завивка в по-по-хладните нощи?

Най-вероятно едно и също шалте няма да може да се използва навсякъде в дома ви – за спалнята, за дивана или креслото ще ви трябват шалтета с различни размери. Помислете и за вида на мебелите, за които избирате всекидневните “покривала”: това, което е подходящо за двойно легло, едва ли би било подходящо за разтегателен диван.

Специално внимание трябва да се обърне на детското покривало за легло в спалнята на детето. То не само ще защити от прах и акари спалното бельо и ще ограничи ненужните изпирания, но и ще ви помогне да затоплите бебето допълнително в хладните дни.

Оправянето на леглото не е най-приятното нещо. Опитайте се да го превърнете в забавна игра и за да го направите по-лесно, изберете шалте в ярки, забавни цветове за вашето дете. Не разчитайте само на собствения си вкус: попитайте детето си какво иска да вижда върху леглото си през деня и тогава няма да направите грешка в избора си. Когато купувате шалте, помислете за теглото на продукта: твърде плътното и тежко изделие ще изглежда твърде трудно за оправяне на леглото за детето ви; твърде лекото и направено от плъзгаща се материя, която постоянно се изплъзва от леглото, също няма да бъде удобно за вашето дете. За да избегнете риска шалтето да предизвика алергични реакции и други кожни проблеми в здравето на детето ви, изберете продукти, направени от естествени материали или с висок процент от съдържанието им.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ролята на мебелите в живота ни през годините
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment