Защо правилните обувки са толкова важни?

Детските крачета, особено на бебетата и малките деца, са много деликатни и е важно те да бъдат обгрижвани от самото начало.

Правилно пасващите обувки позволяват безпрепятствено развитие и осигуряват правилното количество пространство и опора, за да помогнат на стъпалото да се развива естествено. Знаете ли, че много деца развиват проблеми с краката в по-късен етап от живот си в резултат на носенето на лошо пасващи обувки в ранна детска възраст, така че е жизненоважно те да носят правилните обувки от самото начало. Получавате само един чифт крака, така че не забравяйте да се грижите за тях!

Какво прави един чифт обувки добри?

Наистина е важно да разберете какво именно прави една обувка добра, когато искате да купите на детето си нов чифт. Ето основните неща, на които трябва да обърнете внимание:

• Наличието на цели и половин размери е предпоставка за перфектния избор – това ще гарантира, че ще получите възможно най-доброто напасване за вашето дете.

• Обувки, проектирани специално за детски крачета – проектирани да съответстват на формата на детското стъпало и включват тази изключително важна детайли. Не забравяйте, че нервните окончания при бебетата и на краката на малкото дете не са напълно развити и детето ви може да не може да ви каже, че краката не се чувстав добре или им стиска – така че те се нуждаят от обувки с много място за растеж. Но следете редовно за промяна в размера чрез правилно измерване.

• Форма на обувките – детските обувки трябва да бъдат оформени като втора изливка на крака. Звучи просто, но някои дизайни могат да бъдат твърде заострени или да имат „разширен“ дизайн, който може да навреди на деликатните детски крачета.

• Избор на закопчалки – както закопчалките, така и велкро лепенките позволяват прецизно регулиране, за да помогнат на обувките да прилягат правилно на краката.

• Дишащи подметки, които позволяват изпотяването да излиза през повърхността на обувката, поддържайки краката свежи, сухи и здрави.

Винаги залагайте на качествени обувки за вашето дете.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment