Защо меките детски играчки са толкова популярни

Дотолкова сме свикнали с меките детски играчки, че повечето от хората едва ли предполагат колко отдавна са се появили те. А те са наистина стари – познати са на човечеството от повече от едно хилядолетие. Самият факт, че и до ден днешен не престават да бъдат предпочитан избор за толкова много поколения, говори сам по себе си и определя тяхната висока стойност.

Счита се, че меките играчки са били произвеждани още в древен Египет. Те бързо станали популярни в различни страни, докато за първи път в големи количества започват да се произвеждат във Франция, като това се е случило през 19-ти век. В днешно време е доста лесно да се намерят качествени текстилни играчки, но по онова време масовото им производство е било голяма рядкост. Докато в един момент чудесното плюшено мече се е превърнало в  любим приятел на всички и сега е не по-малко обожавано от днешните момчета и момичета.

Но, разбира се, производителите съвсем не се ограничават до производството единствено на плюшени мечета, а предлагат огромен избор от плюшени играчки  –  животни (слонове, кучета, жирафи, мишки), герои от филми, герои от игри (популярни птици от играта Angry Birds). Съвременните материали за пълнеж също са доста разнообразни – синтетични пълнители, изкуствена кожа, гранули, плат и други. А преди много години вътрешността на чудесните меки приятели на децата е била изработена предимно от памучна вата и дървени стърготини. Да, по онова време такива са били пълнежите за тези обичани детски играчки, но това в никакъв случай не отнемало от тяхното очарование.

Днес меките детски играчки са се превърнали в символ на детството. Ето защо производителите се стремят да направят асортимента си колкото се може по-разнообразен, а търсенето на текстилни играчки е огромно. Те покриват голям възрастов диапазон и на пазара можете да намерите текстилни играчки както за новородени /за смучене, за развитие на тактивните усещания, за успокоение и така нататък/, така и за по-големи деца, а също и за напълно пораснали.

Да не забравяме, че сладките, пухкави мечоци отдавна се възприемат като един много силен романтичен символ и няма дама, която би отказала да получи такъв чудесен подарък от своя любим.

Източник: Магазин за детски играчки Jambo-shop.com

Оценка на публикацията
Add a comment