Темата за кредитирането винаги предизвиква смесени чувства у потребителя. Заема е така нареченото необходимо зло особено в трудни моменти, в които изпитваме спешна нужда от пари. В живота ни настъпват събития, които безспорно трябва да разрешим и главен ресурс за това се оказват именно финансите. Липсата им провокира у потребителя търсене на фирма, на която да се доверят и да се възползват от нейните условия по получаване на съответния кредит. Фактите са достатъчно красноречиви за това, че имаше момент, в който българина загуби доверие във фирмите за бързи кредити, като причините за това наистина се оказаха основатели. Скритите условия, миниатюрния шрифт и други злоупотреби докара мнозина кредитополучатели до просешка тояга. Разбира се, това нямаше как да продължи до безкрай и именно намесата на държавата като регулатор в тези финансови отношения успя да внесе известна доза сигурност и стабилност в сектора.

Статистика показва, че около 10 % от българите нямат абсолютно никакви спестявания. Това на практика ги прави потенциални клиенти на тези фирми за бързи кредити. Нуждата от пари за спешен ремонт, пътуване или неотложна операция са част от реалността, в която живеем и именно необходимостта от финансова услуга, която да можем да използваме към настоящия момент се оказва едно от възможните решения.

Днес, когато са изправени пред избор на коя фирма да разчитат за помощ, клиентите са особено внимателни. Именно това, че дълго време се акцентираше на злоупотребите и измамите, които си позволяваха доста фирми за бързи кредити до известна степен накара клиентите да се отдръпнат от този вид услуга. Високите лихви и непосилни такси, които се оказа, че дължат в последствие наистина достигнаха своя пик. Това накара редица държавни институции да алармират и да поведат битка срещу нелоялните кредитодатели и лошите условия, с които затягаха оковите на своите клиенти. С регулирането и лицензирането на фирмите за бързи кредити настъпи баланс във финансовите отношения между клиенти и небанковите компании. Създаде се Асоциация на фирмите за бързи кредити, които спазват етичен кодекс, като основната им мисия е удовлетворяването на клиентите. Прозрачност, коректност и създаване на благоприятни финансови условия върна до голяма степен доверието на потребителите към компаниите, предоставящи бързи кредити. всъщност самата регулираща практика, която се наложи от Държавата даде и повод за създаването на една конкурентна среда, в която тези, които се опитаха еднократно да измамят своите клиенти бяха елиминирани и на пазара останаха единствено фирми, които заслужават нашето внимание и доверие. Практиката показва, че потребители, използвали услугите на КреДирект отново се доверяват на професионализма и качеството на предлаганите услуги.

 

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge