За различни запушвания се ползват различни камиони за почистване на канали

Има различни видове камиони за почистване на канали. Те са оборудвани с машини, приспособими към всеки тип канализационна мрежа и тръби.

Когато става въпрос за премахване на определени видове устойчиви материали при почистването на канализацията, се използват дюзи и различни видове инструменти, свързани към изходите на маркучите. Тези приспособления спомагат  за раздробяване на остатъци производни на камъни, парчета тухли, цимент, корени на дървета и др. В много случаи разграждат цимента и почвата в тръбите, затрудняващи преминаването водата.

Влаченето на боклук, пръст и камъни причинява най-висок процент проблеми с движението в тръбите поради запушване. Това се случва главно след поредица от интензивни дъждове, които могат да оставят част от тръбите неизползваеми.

Преливане на отпадни води

Когато възникнат много сериозни запушвания, преливането на отпадни води е често срещано явление. То е придружено от неприятни миризми, което прави канализацията недостъпна за по-късно отводняване и може да създаде здравословни проблеми на жителите и минувачите в близост.

Ако проблемът не бъде решен незабавно, големите запушвания могат да причинят спукване на каналите, което влошава и забавя ремонта им и генерира много по-високи разходи.

В този тип ситуации може да е от съществено значение  използването на самосвали, които освен че работят с вода под налягане за почистване на канализационни мрежи, имат и големи кофи за абсорбиране на утайки и други отпадъци.

Фирмите, които предоставят услуги за почистване и отпушване на канали, трябва да разполагат с подходящо оборудване и технология за диагностициране на критични точки. С използването на роботи, способни да представят изображения на вътрешността на всяка точка от мрежата, независимо дали става дума за тръби с малък или голям диаметър. Тази техника ще осигури цялостната визия на вътрешната ситуация в тръбата и ще помогне за решаване на всеки проблем по най-ефективния начин.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Геймърска мишка

Свържете се с нас за да решим всички проблеми с почистването на канализацията безопасно и отговорно, като специалисти във всички видове промишлено почистване.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment