За покрива трябва правилно да поръчате не само керемидите, капаците,  ламперията и изолацията, но и крепежните елементи за монтаж. Например, ако купувате винтове с неточен размер или разнообразие, можете или да смажете рамката или да развалите хидроизолацията на покрива. В колекцията разглеждаме видовете хардуер за различни видове рамки

Сред винтовете за покрив има опции за дърво и метал. Нека се спрем на всяка група по-подробно.

Самонарезните винтове за метал изискват шестоъгълна глава, специална шайба и накрайник под формата на бормашина, която може да пробие метален профил с дебелина от два или повече мм. Те могат да бъдат намерени в продажба в поцинкована или боядисана в нюанси на класическата палитра на покрива. Вторият тип крепежни елементи е покрит с боя по същия начин като покривни материали от ламарини (гофрирана дъска, метална плочка).

Крепежни елементи за дърво се различават от тези за метални конструкции, те са по-големи, като е необходимо е дървесните влакна да се забият между частите, без да се разпадат. Такива крепежни елементи също имат шестоъгълна глава, шайба и по-тясна глава, което е необходимо само за пробиване на профил и фиксиране в дърво.

Има правила, които не трябва да се пренебрегват при закупуване на подобни елементи:

Колкото по-дебел е металът, толкова по-широк трябва да бъде диаметърът на свредлото, по-специално, ако металът включва до 4 мм включително, вземете самонарезни винтове с индикатор 4,8 мм, ако е повече от четири мм, тогава d е 5,5 мм.
За да не огънете велпапето, здраво го притиснете към щайгата и здраво запечатайте зоната на свързване, придобийте лента за закопчаване EPDN с ластик и дебелина най-малко 2 мм. По този начин, удължете периода на използване на покрива с 10 години.
Когато избирате самонарезен винт, обърнете внимание на качеството на боядисването на капачките, тъй като некачественото покритие скоро може да се спука и да се отлепи.

Крепежните елементи, както сами можете да се увериет, също са важни, затова, ако поръчвате ремонт на покриви от фирма, гледайте тя да използва качествени такива.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge