Важни SEO правила, които да спазваме

Важни SEO правила, които да спазваме по пътя към върхови позиции в търсачките

Търсещите машини, както и оптимизацията на сайтове става все по-привлекателна област за младите бъдещи ИТ експерти.

Дигиталният маркетинг е толкова привлекателен, че огромна част от младежите се насочват именно в този сектор.

Съществуват, обаче много правила, които често биват нарушавани, що се касае за SEO оптимизация. Именно някой от важните ще споделим с Вас, тъй като смятаме, че тази информация ще Ви бъде изключително ценна.

Е, готови ли сте за правилата ? Ето ги и тях:

Правило номер 1  – не прекалявайте! Нито с обратните връзки, които сочат Вашият сайт, нито с добавянето на съдържание, продукти и каквото и да било. Пример: Ако имате онлайн магазин за дрехи, и трябва да качите 100 нови продукта, то нашият съвет е да ги качвате поетапно, на ден по 5, но не повече. Често се прекалява, изсипват се всички продукти за един дени, и после дни наред, във времето няма нови продукти. Това SEO правило е изключително важно, тъй като чрез него сайтът Ви ще има периодично обновяване на съдържанието, респективно ще предизвиква многократно обхождане от Гугъл бот-а  и това ще помогне за подобряване в класирането.

Правило номер 2 – Обърнете вниамние, при това сериозно, на UX и UI, т.е. изследвайте аудиторията си, потребителското поведение в дадения сайт, както и се старайте бъдещите посетители да получават така желаната и търсена информация.

Правило номер 3 – Инвестирайте в тематични сайтове, дори ако се наложи да се заплати, въпреки че според правилата купуването на линкове е забранено. Правете го по естествен път, т.е. когато закупите обратна връзка, то винаги гледайте да изглежда натурална, натурално цитиране, а не изкуствено такова.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Проект "БЛАГОДАРЯ"

Правило номер 4 – Създайте си постоянни навици. Ако искате да класирате сайта си пред конкуренцията, то ежедневно работете над него.

Последното пето правило – никога не обещавайте на клиенти конкретна позиция, тъй като това граничи  с невъзможното и само на късмет можете да успеете.

Примерно, ако клиент Ви каже: искам по определена ключова дума да бъда на второ място, то Вие не се ангажирайте, тъй като е почти невъзможно да се постигне това нещо.

Материалът е подготвен от екип на W-SEO.com, повече статии можете да четете, ако посетите този сайт.

 

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment