Ако кажем, че парфюмът е като визитната картичка, въобще няма да сбъркаме. Добрият парфюм отразява личността и характера на всеки ползвател, показва същността, характера и моментните емоции.

Как се съхраняват парфюмите и как правилно се употребяват, в настоящата статия ще разгледаме именно това, както и ще представим три основни съвета за съхранение.

Първи съвет. Не излагайте парфюмите си на пряка светлина. Това означава, че ако рафта с парфюми във Вашият дом е на витрина, която бива огрявана от слънчеви лъчи, то тогава трябва сериозно да помислите за ново място, където да поставяте парфюмите и козметиката си.

Слънцето има неблагоприятни действия върху аромата и структурата на течността и може да отклони сериозно аромата, което на практика да го направи неизползваем.

Ако вземете предвид това правило, то даден парфюм ще Ви служи и до последната капка.

Съвет номер 2 – постоянната температура в помещението е също много важна. Химическият състав на аромата може да бъде нарушен, ако има чести промени в температурите, като именно поради тази причина Ви съветваме парфюмите да са на място с горе-долу една температура. Най-доброто място за съхранение смятаме, че е  етажерка или специален рафт.

Последният трети съвет – не разклащайте ароматния флакон преди употреба. Всички помните, виждали сте, а и сте правили разклащането на дезодорантите. При парфюмите това е забранено! Не трябва да го правите. Причината се крие в това, че марковите парфюми, например на известните марки Azzaro, Dior и други,   са изключително чувствителни към кислорода, който влиза след нанасяне, а при разклащане може да се увеличи влизането на кислород.

Финални думи. Големите флакони не са удачни за дамската Ви чанта, ето защо специалисти съветват да имате два флакона – един малък, и един голям – големият – да седи пасивно във Вашият дом, а малкият – в дамската чанта.

Представени Ви бяха три ценни съвета, които понякога сме сигурни, че нарушавате, но сега, давайки си сметка, че това може да увреди ароматните нотки, се надяваме, че ще ги спазите.

 

Рейтинг
Общ рейтинг
5 based on 2 votes
Марка
Parfium.bg
Продукт
Маркови парфюми

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge