Тичате ли за здраве?


Тичането е един от най-достъпните спортове, които можете да практикувате навсякъде и по всяко време.

Освен че е приятно, това физическо занимание обогатява организма с кислород, благоприятства работата на сърцето и подобрява кръвообращението. Благодарение на редовното тичане ще се отървете лесно от излишните килограми и ще засилите метаболизма на тялото си.
Тренировките ще повишат вашия тонус, ще подобрят стойката и настроението ви.
Ако сте от хората, които броят всяка приета и изгорена калория вероятно знаете, че при 30 мин. тичане в средно темпо се изгарят 432 калории.
За да се чувствате максимално добре и да изпълнявате тренировките правилно, можете да потърсите информация за правилното загряване и подготовка на тялото за тичане, времетраенето на заниманията, терена и екипа, който е най-подходящ.
Ето няколко съвета, които ще ви бъдат полезни, ако тепърва мислите да се занимавате с джогинг.
Изберете внимателно маратонките!спортни стоки от sportmaxbg
Продават се маратонки, които са специално предназначени за тичане. Те са леки, еластични и изключително издръжливи. Ако се снабдите с оригинални и висококачествени артикули, вие със сигурност няма да имате грижи за комфорта и лекотата на вашата тренировка.
За да не ви се налага през месец – два да търсите нов чифт кецове или маратонки, защото старите са се скъсали или са ви неудобни, най-добре изберете сигурни марки като puma, reebok, nike.
Същото се отнася за спортния екип, който може да бъде съставен от тениска и клин за дамите и спортна горница и долница за мъжете.
Добре е да изберете такъв екип, в който тялото ви се чувства свободно и не се претопля. Важно е да изпитвате удоволствие от спортните занимания, да не ги приемате като тежко задължение или жертва, която правите в името на суетата и изрядния външен вид. Най-удобни при тичане са дрехите, които следват извивките на тялото.
Търсете брандове, които работят с естествени дишащи материи и предлагат не само спортни стоки, но и бельо.
Тичането изисква доста енергия, особено ако държите на по-високо натоварване. Ето защо е важно да се храните с такива храни, които ще осигурят на тялото ви сили.
Препоръчваме ви т. нар. „цели“ храни, тоест храни, които не са обработени. Това са суровите ядки, сушени и пресни плодове, тахан. Приемайте повече зеленчуци, маслини, тахан, черен шоколад, бобови, овесени ядки.
Приемът на вода също е повече от задъжителен, в противен случай рискувате да се обезводните, особено ако тренирате през топлите месеци.
Ако искате бързо и ефективно редуциране на тегло, редовното тичане по 25-30 мин. през ден, може да ви помогне да постигнете желаните килограми.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Подмяна на водомери София
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment