През последното двадесетилетие климатиците успяха да си извоюват име на изключително ефективни електроуреди, които са еднакво полезни както за отопление, така и охлаждане. Това наложи и огромното разнообразие от продукти, които срещаме на пазара с оглед да се предостави възможност на потребителя да получи най- доброто решение за предстоящия отоплителен сезон и летните горещини. Ако се чудите как да изберете подходящия климатик то е логично първо да се консултирате със специалист. Адекватната намеса на компетентни професионалисти ще Ви даде информация, която да е напълно идентична с нуждите на помещението, което желаете да отоплявате или охлаждате.

Ако пък сте решили да пропуснете съвета от специалистите и искате върху собствените си наблюдения и анализи да направите избор на нова клматик то е добре да имате предвид следните стъпки:

  • Определете колко голямо е помещението, за което е предназначен климатика, какво е изложението, дали дограмата скоро е сменяна или е стара. От това зависи колко мощен климатик трябва да закупите за да се достига сравнително бързо желаната температура в помещението. Ако площта е между климати 12 или 18-ка е препоръчително да заложите на по-големия;
  • Предпочитанията към определена марка също е добре да си изясните. Разбира се, слабите показатели на някой марки климатици не а подходящи за сурови зими. Дори и да работи ефективно с охлажданенето при по-екстремни условия тези клматици могат да откажат да топлят през средата на зимния сезон, което ще ви постави в доста неизгодна позиция. Затова най-добре изберете марка, която е име в пазара на климатици и множеството доволни клиенти никак не са малко като процентно съотношение.
  • Иновативни модели с добра производителност са инвенторните климатици. Не само, че нямат никакъв проблем с температурите промени на климата, а освен всичко това и разходите за електроенергията значително ще намалеят. А екстрите на климатиците не свършват до избора на инвенторен или друг модел. По-съвременните варианти се предлагат и със специален филтър за пречистване на въздуха.
  • Климатка е сложен електроуред, който е изключително грижовен, доставя ни една от най-бързо достигащите се температури и едновременно може да работи в два режима. Затова е добре да се проучат максимално бързо всички въпроси, които са свързани с правилния подбор на този така важен ресурс, осигуряващ ни комфорт в дома.

Изберете климатици от eclima с гаранция за качество, надеждност, с включени безплатна доставка и монтаж. Имате богата гама от марки като Fujitsu , Daikin,  Hitachi и други, които са добре познати на българския пазар.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge