Автомобилните части се делят на няколко вида –  аксесоари, консумативи, дребни и едрогабаритни. Доста шофьори залагат на онлайн магазините в намирането на изгодни и качествени части за своя автомобил. Но знаете ли как стои въпроса с поръчката на онези, които са с доста по-големи размери и тегло? Освен всички онези дребни елементи като чистачки, тапицерия за седалки, датчици, тасове за джанти  и други за техническата поддръжка на превозното средство може да се наложи да купите авточаст от рода на калници, брони, стъкла, панели, решетки и други. Това са продукти от категорията едрогабаритни части и тяхното транспортиране в повечето случаи изисква специално внимание и компетентност.

Когато се наложи да подмените такъв елемент повечето шофьори организират щурм по автоморгите или магазините за авточасти в града по местоживеене. Трудно е обаче да се открие точно това, което търсите за конкретната марка автомобил. Затова крайния вариант е поръчка от онлайн магазин. Намирането едва ли ще ви затрудни, тъй като във виртуалното пространство има страшно много магазини, които предоставят качествени продукти на нормални и дори доста изгодни цени. Въпросът с транспортирането на едрогабаритни части обаче притеснява почти всеки купувач. Обикновено таксуването от страна на куриерските фирми е доста скъпо и с оглед на това да получите стоката цяла и неповредена задължително се прави и застраховка транспорт. Това е още една причина за оскъпяване на услугата. Когато поръчвате едрогабаритната част задължително се консултирате с продавача колко ще ви струва доставката, за да не останете изненадани от високата такса, която трябва да платите. Добрите онлайн търговци на авточасти обикновено имат сключени договори с транспортните компании и така техните клиенти получават възможността за безплатна или символична стойност на доставката.

И независимо от това дали частите, които поръчвате са леки и с малък размер или пък са едрогабаритни то това няма да се отрази на крайната цена, която ще заплатите. При поръчката на едрогабаритни авточасти е важно да изберете онлайн магазин с доказана репутация. Отсяването на онези, които само ще ви вземат парите, а в крайна сметка това, което сте поръчали няма да отговаря на описанието е въпрос на намирането на мнения и коментари от други потребители. Съветваме ви никога да не плащате предварително за част преди да се уверите в нейните спецификации. Качеството на авточастите за автомобили са определящи за тяхната техническа изправност и Вашето спокойствие на пътя, затова не подценявайте търговеца, от който ще ги закупите. Изберете опитни, с висок имидж и репутация, както и предлагащи богата гама от части за различните марки автомобили.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge