Социалните мрежи – големи възможности за лошите момчета

Социалните мрежи – големи възможности за лошите момчета

Социалните мрежи набират все по-голяма популярност в България. Лошите момчета, търсещи възможности за
пробиване на сигурността, стават все повече, и вървят успоредно с добрите такива – хората, занимаващи се с security.

Използването на социални медии като атака на авторите чрез злонамерен код е нараснало значително. Това се дължи предимно
на нарастващата популярност и използване на социалнити мрежи, както и на многото нови приложения, чрез които лесно може да се прикрие зловреден код.

Пример за такива приложения са – функцията “кратък URL адрес”.

Много от ИТ директорите признават, че този тип заплаха е много сериозен и вземат необходимите мерки, но има и много, които просто пренебрегват този
факт.

Световните специалисти по сигурност препоръчват незабавно да се задели бюджет за Social Media Security – наемане на специалисти, както и инструменти, които да се погрижат за такъв тип сигурност.

Корпоративните политики за ограничение на достъпа до социални мрежи, както и до ограничаването им не може да бъде приемливо решение. Проблемът е толкова сериозен, че е необходимо да се въведат политики, които ще бъдат последвани от служителите.
За пример – в САЩ военните първоначално забранили социалните мрежи, а след това им позволили и сега насърчават употребата им, защото именно чрез тях служителите се чувстват по-близо до семействата си – успоредно с това им помага да вършат служебните си задължения по-добре.

Статията продължава тук

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

  1. Почивки

    Е то кражбата на данни тепърва ще се засилва и ще играе все по-голямо значение в маркетинга 🙂