Щастлив Черен Петък в България и по света

black
Снимката е взета назаем от kidwinks.com

Е, днес е дългоочаквания Черен Петък (Black Friday), ден през който милиони хора по цял свят се втурват към магазините и започват пазаруване като за последно.

В България от няколко години наблюдавам плах опит за въвеждане на този ден и уви – днес 28 Ноември 2014 година Черен Петък е факт и у нас.

Какво обаче се случва ? За разлика от САЩ, в България търговците пуснаха два три артикула на много изгодна цена, разпродадаха ги още в първия час и картинката се подреди. Намаление с някакви 10-15% на скъпи продукти, такива, които трудно средностатистическо семейство би си позволило, но за да бъде черен петък, не мога да отрека – намаление има.

В статията ще си позволя да говоря и с впечатления от конкретни компании, онлайн търговци и това, което видяха очите ми:

в Emag.bg с нетърпение очаквах момента в който ще си поръчам таблет от 49 лева, за да чета книги на него – не, че нямам таблет де, но това е друга тема – просто за спорта. И така, днес в 7.00 сутринта влизам с надеждата, че ще го поръчам и какво? Свършил?

Ок, насочвам се към преносимите компютри – и не защото ми трябва – имам 4-5, ами просто за да се насладя на черен петък 🙂 – тръгвам да поръчам – и какво? Изчерпан. Прехвърлям се в Техномаркет – гледам, ровя, не виждам намаления, различни от обикновен делничен ден. Пак браузвам, търся, гледам и неща, които не са ми цел и отново …. нищо интересно.

Влизам в Ebay.com и виждам, че нещата реално се случват… Какво имам впредвид? Пример, фитнес гривна Garvin – 170 долара я виждам с отстъпка 60 % – добре звучи нали? Гледам и дроид за 50 долара и се хвърлям в шок от изгодните оферти.

Връщам се в България – посещавам онлайн магазин на Технополис и за мое учудване виждам: 10 % намаление на всички продукти – честит черен петък, обаче само на място в магазина. 10 % и то на място в магазин на компанията.

Егати черния петък в България, егати чудото…..

И така, въпросът ми е, не е ли по-добре да го заобиколим този ден, да не парадираме, че е Черен Петък в България?

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment