В повечето апартаменти коридора представлява тясна и тъмна стая, от която се влиза в няколко стаи, кухня и баня. Слънчева светлина тук не, отворени са вратите, водещи до другите стаи. Следователно за това място вероятно има специални изисквания. За да научите отговора на този въпрос, както и за да направите качествен ремонт сами, прочетете за опита на вече миналите по този път.

Като начало трябва да свалите старите стенни покрития. Ако са тапети, можете само да ги издърпате. Възможно е да не успеят да се отлепят изцяло.

Затова опитайте с вода. Намокрете стената и изчакайте докато попие течността. След това свалянето е лесно.

Ако покритието е с боя, махнете я. Вероятно ще се вдигне много прах, но остатъците от налющена боя оставят грозни следи и независимо какво искате да сложите отгоре, няма да е естетично. Определено ремонтът ще се обезсмисли.

Ако обаче се налага да къртите, заради повреди по стените или по- упорито залепнало покритие, постелете по пода найлони или хартия, за да го предпазите от повреждане. Организирайте извозването на отпадъците своевременно, за да можете да работите после спокойно. След изнасянето на строителните отпадъци от жилището, можете да се захванете със самия ремонт.

Ако таванът има нужда от ремонт, започнете с него. Монтирайте кабелите и осветителните тела, сложете гипсокартона и боядисайте. След това продължете с планирания ремонт на стените.

Ако коридорът е малък, се препоръча да използвате материали с гланцово или лакирано покритие. Така визуално ще се увеличат размерите му.

Едно голямо огледало, поставено на правилното място, ще създаде ефект на удължено пространство.

В случай, че коридорът е тесен, предвидете възможно най светло покритие на стените и мебели, които са прилепнали плътно до стените. Добре е закрепването им също да е на стената, за да остане празно пространство под тях. Това допълнително добавя пространство.

Сега е момента да смените и интериорните врати, които се виждат в коридора. За предпочитане е да са еднакви.

Не се отклонявайте от предварителните планове за ремонта, за да не прекалите с разходите и финансовите средства да свършат преди да сте приключили с ремонта.

Това е помещението, в което има най- много движение и ремонтите тук трябва да са възможно най- кратки и след тях да се почиства много старателно, за да не се разнесе мръсотията в цялата къща.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge