Професионална фотография за бизнеса – прищявка или необходимост?

Общ поглед върху професионалната фотография

Доскоро професионалната фотография беше необходима за известни актьори, поп звезди. Светът обаче се променя, сега нашето време може да се нарече ера на визуалните технологии. Ние консумираме огромно количество информация чрез визуално възприятие. Професионалната фотография започва да заема специално място в бизнеса и предприемачеството.

Сега, за да продадете продукт, не е достатъчно да го поставите на рафтовете на магазините: за всеки продукт се създава виртуална витрина – интернет страница, съдържаща подробно описание и, разбира се, изображение. Все по-често купувачът започва първото си запознанство с услуга или стока в интернет. За да може продуктът да се хареса, да направи наистина добро впечатление, той трябва да разкрие всички най-добри потребителски свойства вече на страницата на сайта. Професионалната фотография е незаменима. Светът на рекламната фотография е голям: интериори, архитектура, облекло, дребни предмети.

За онлайн магазини най-често се изисква продуктова фотография. Обувки, чадъри, очила, чанти, часовници – хората са свикнали да избират и купуват всички тези предмети в интернет. По правило изображението на обект се създава на бял фон, за да се предадат най-добре основните потребителски свойства. За професионална фотография фотографът използва специално осветление, циклорама, за да създаде ефект на липса на сянка, и разнообразие от обективи.

Интериорната фотография заема специално място в търговската фотография. Тази работа изисква специален професионализъм. Умението да работите с различни светлинни схеми, да изграждате композиция, развито чувство за хармония – това са уменията, които един истински специалист трябва да притежава. Обработката на снимки заема специално място във фотографирането на интериори. Професионалната обработка на снимки се извършва от дизайнер от висок клас. Целта на фотографията на интериора е да покаже най-атрактивните аспекти на имота, да създаде усещане за живо присъствие на посетителя на страницата. Според проучванията повечето клиенти изискват фотографията да предизвиква усещане за комфорт и безопасност, топлина и уют. Това са чувствата, които купувачите изпитват по отношение на бъдещия си дом. Доста често фотографът трябва да работи за създаване на уют в интериора: поставя цветя, показва дрехи, изложени в килера.

Докато Вие се колебаете, дали да наемете професионалисти за корпоративни снимки, за корпоративно заснемане, или да си заснемете продуктите с телефон, то трябва да знаете, че Вашите конкуренти вече действат! С други думи, всеки отложен ден, може да бъде загубено време и пропуснати ползи.

Финални думи

От изложеното до този момент можем да заявим, че професионалната фотография днес, в края на 2020 година не е просто прищявка, а е необходимост. Снимките са директния мост към купувачите, което означава, че продуктите Ви трябва да бъдат представени в най-добрата светлина.

Именно и поради тази причина Ви препоръчваме да потърсите професионални фотографи за Вашият бизнес, фотографи, които да представят продуктите Ви по перфектен начин. Това ще доведе до много дивиденти, като в това въобще не бива да се съмнявате.

Препоръчваме горещо Медия Трейдинг ЕООД за заснемането на всякакви корпоративни събития, и фото и видео заснемане. Препоръчваме ги, защото са едни от лидерите в София и защото работят качествено, в срокове и на добри цени.

Оценка на публикацията
Add a comment