Практичните въпроси, които трябва да си зададете, когато подбирате детски шапки

Важно е да приучите детето си да обича шапки и да ги носи с удоволствие още в ранна възраст. Добрите детски шапки пазят нежната детска кожа през лятото и затова трябва да ги подбираме внимателно. Значима е ролята на качествените детски шапки и през зимата, когато защитават главата на детето от студа и влагата навън.

С какво трябва да се съобразим, за да открием най-добрите детски шапки?

Подходящ ли е размерът на шапката за главата на детето? Уверете се, че сте преценили добре размера, ако пазарувате детски шапки онлайн или детето не е с вас, за да изпробва. Прочетете внимателно препоръчителните възрасти, за които са подходящи избраните от вас детски шапки, това е един от ориентирите за размера. В повечето случаи са посочени и конкретни сантиметри ширина и дължина на шапката, проверете дали съответстват на това, което ви е необходимо. Ако решите да посетите физически магазин за детски шапки, най-добре вземете детето с вас. Когато детето ви изпробва детски шапки, убедете се, че има около пръст разстояние между плата на шапката и главата, за да му приляга добре, без да пристяга некомфортно.

Има ли детски шапки, които е по-сигурно, че ще останат на главата на детето? Този въпрос си поставят родителите на всички деца, които обичат буйните игри на открито. Детски шапки със закопчаване под брадичката са най-сигурният вариант. Избирайки подобни модели детски шапки може да бъдете сигурни, че няма да бъдат изгубени при игри във ветровити дни. Бъдете особено внимателни ако купувате шапка с връзка под брадичката за бебета. Убедете се, че връзката не е много стегната или изберете закопчалки, които се регулират и разхлабват лесно, за да не се стига до неприятни инциденти.

Как да сме сигурни, че материите на детски шапки няма да предизвикат алергии? За предпочитане са детски шапки, изработени от органични материи. Добре е това правило да се следва, както през лятото, така и през зимата, за да се избегнат раздразнения на нежната детска кожа или алергични реакции. През горещите месеци най-приятни за носене са детски шапки от органичен памук, слама или бамбук. В студените дни спокойно може да заложите на детски шапки от фина мериносова вълна или кадифен велур, които са меки и приятни за носене.

Добрите детски шапки са лесни за поддръжка

Хубаво е да предпочитате модели детски шапки, които не се мачкат и са лесни за пренасяне. Така те ще са винаги с вашето дете и ще са му под ръка, когато има нужда да защити главата си от слънцето или студа навън. Важно за всички детски шапки е да са изработени от материи, които не задържат петна, перат се лесно и съхнат бързо. Когато има възможност, подбирайте детски шапки от непромокаеми материи, които са полезни през всички сезони.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment