Pay Per Click, Social Media Marketing или Search Engine Optimization? Какво да предложим на клиентите като услуга?

Един от основните въпроси, които всеки клиент се чуди и го притеснява е на кой от изброените методи да се спре, кой е най-ефективния – PPC, EMS или SEO ?

Отговори на въпроса има в тази презентация:

От KoMarketing Associates са публикували презентация, кото ще разясни подробно предимствата на PPC, SMM и SEO

PPC – метод, чрез който с разумен бюджет можете да тествате потенциала на сайта си в дадена ниша и да проучите конкуренцията. Чрез различни PPC програми можете да проучите най-търсените фрази, да определите къде е слабата и силната ви страна.

SMM е начина, по който може да генерирате съдържание, което може да се използва в социалната сфера, така че да може да генерира полезни връзки, респективно трафик, тръст, по-добър rank position.

SEO е пряк метод за контрол на резултатите от търсенето, поради сложността се изпълнява в дългосрочен аспект.

Клиентите трябва да са наясно с тази стратегия, че тя е бавна, тромава, но наистина една от най-ефикасните. Получените резултати след оптимизацията водят до дълготрайно покачване в SERP.

За финал – когато касае бизнес клиент с големи възможности – и SEO, и PPC и SMM могат да бъдат доста полезни като методи и стратегии. Естествено всичко опира до добър бюджет.

Коментари: 9

здраве 27 Aug 2011 в 12:22 pm

И все пак – от трите, най-добрия вариант е SEO, нали така?

сватбена агенция 28 Aug 2011 в 8:06 pm

Мерси за разясненията за различните методи!
сватбена агенция´s last blog post ..Сватбена агенция и изкуството да даряваш усмивки

Stoyan 05 Sep 2011 в 10:12 am

И все пак от 3ите аз избирам И 3ТЕ!
За един успешен сайт трябва да се направи една успешна симбиоза между SEO, PPC и SMM, в зависимост от бюджета и резултатите ще бъдат на лице.

Поздрави!

Мацки 05 Sep 2011 в 12:01 pm

Бюджета е най-важен за всичко…

Емил 09 Sep 2011 в 5:23 pm

Аз разбира се съм отделил място и на 3-те. Най-голямо внимание съм обърнал на СЕО оптимизацията, все пак и там са ми главните познания.
Емил´s last blog post ..Novchasovnik.com стартира днес!

Free MLM 12 Sep 2011 в 5:14 am

Макар че съм фен на SEO, в много български ниши е уместно комбинирането му с PPC. SMM е само за брандове според мен, едва ли е ефективен за малък бизнес.
Free MLM´s last blog post ..Free MLM – често задавани въпроси

Yarkost 12 Sep 2011 в 1:28 pm

Абе в днешно време не може и без да се покажеш и в социалните мрежи, но няма голяма файда в общи линии трудно е да ангажираш клиента от там. СЕО е по сигурно.

Николай 15 Sep 2011 в 9:26 pm

Според мен SEO и SMM имат голям потенциал да донесат много трафик за малко пари, но не винаги е възможно. Ако конверсията на сайта позволява, мисля че е добре да се ползва PPC и да се налеят много пари. Все пак веднъж постигната добра конверсия ще ни осигури възвръщане на повече пари от колкото сме вложили. Хубавото на PPC е че можеш да си изчислиш колко трафик ще ти дойде за колко пари. А SEO и SMM са малко непредсказуеми.
Николай´s last blog post ..SEO похвати, използвани за едно състезание аквичоп

деян тотев 23 Sep 2011 в 9:20 pm

И аз чуват отвсякъде за Social bookmarking но така и не ми стана много ясно. Не е ли социална мрежа за да си чатиш с приятели а не да следниш коя фирма какво прави и предлага. Има и разни софтуери нокато че ли докато не стане по-ясно как точно действа ще държа на SEO в ‘бяла шапка’

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge