Полилей за спалня

Ако наскоро сте завършили ремонт или просто сте решили да актуализирате интериора на спалнята, тогава вероятно сте изправени пред въпроса как да изберете полилей за вашата спалня. Тази задача е много отговорна, защото всекидневната е лицето на къщата, а спалнята е нейното сърце. Тази стая е най-искрената и топла и в нея можете да се отпуснете колкото е възможно повече и да забравите за всички трудности и проблеми от изминалия ден. А осветлението е един от най-важните компоненти, които формират хармонична атмосфера в стаята. Ето защо е толкова важно кой полилей да изберете в спалнята.

При избора на осветително тяло е важно да се вземат предвид няколко ключови точки. Първият е размерът на стаята. Ако е просторен и висок, тогава можете да дадете предпочитание на масивен полилей. Въпреки това, в по-голямата си част тази стая е доста компактна.

Как да изберем полилей в спалнята в този случай?

На помощ ще дойдат висящи модели с плоска форма и разнообразие от плоски декоративни, хоризонтално удължени елементи. Такъв модел ще освети стаята не по-зле, без да отнема пространството на спалнята. Обърнете внимание на местоположението на сенките: във висока стая те могат да бъдат намалени. В малка стая е по-добре да дадете предпочитание на лампи, които осветяват тавана – по този начин визуално ще увеличите височината на спалнята.

Вторият важен момент е стилът на стаята и нейната цветова схема.

Как да изберем полилей в спалнята в съответствие с този параметър?

 Класически интериор ще бъде идеално подчертан от полилей с абажур от плат. Кованият продукт ще бъде отлично решение за стая в селски стил. Модерен интериор ще бъде допълнен от лаконичен модел със стъклен или метален полилей. Ако спалнята ви е направена в луксозен бароков или ампирски стил, не се колебайте да закупите кристален полилей. Що се отнася до цветовия дизайн, всичко зависи от самото осветително тяло. Модел с кристално или бяло стъкло хармонира добре с всякакви тонове на интериора. Ако сте се спрели на продукт с по-нестандартен цвят, желателно е той да се намери и в декорацията на стаята, завесите или поне аксесоарите. Когато решавате как да изберете полилей за спалнята, обърнете внимание на следните точки. Желателно е осветителното устройство да не е претоварено с ненужни декоративни елементи – полилеят трябва да благоприятства релаксацията, а не да разсейва. Е, ако лампата има няколко режима на осветление – тя може да се променя в съответствие с настроението. Също така се препоръчва основното осветление да се допълни с настолни лампи или аплици – тогава стаята ще стане невероятно уютна и домашна.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment