Всички знаем, че коронавируса причини редица икономически сътресения, както в България, така и в чужбина.

Въпросът, който повечето си задават е именно: Дали да регистрирам нова фирма сега, или да изкачам?

Някои финансисти съветват да се изчака, а други  дават зелена светлина.

За да стартирате успешен бизнес ще Ви трябва добър бизнес план.

Регистрация на фирма в България става за половин час, буквално. Стига да притежавате електронен подпис, или пък да поверите тази задача на опитни счетоводители, или хора, занимаващи се с подобна дейност.

С други думи, процедурата по регистрация на компания е лесна, въпросът е какво следва. Днес, в техногичната ера, изключително много стартъпи стартират своята дейност, разбаротвайки и популяризриайки дадено приложение, например такова за операционните системи Androin и iOS. Смело можем да заявим, че се наблюдава технологичен бум в тази област. Естествено, и на Вас препоръчваме, сериозно да отделите внимание в сектор Дигитален маркетинг, тъй като плюсовете му са много, но най-важните са:

  • Глобализация. Да, уважаеми читатели, лесно можете да направите приложение, докато седите на вилата си на село, което приложение да стане популярно в цял свят, при това с минимални усилия по реклама и маркетинг.
  • Малък първоначален капитал. Да, дори студенти, когато се сформират като екип, могат да създадат приложение, което да е достойно и да се съревновава с такова, създадено от агенция от програмисти и експерти в областта на дигиталния маркетинг. Сами се досещате, че за да стартирате бизнес, например с хотели, или друг тип туристически услуги, трябва да имате наличен капитал, имоти, служители. При програмирането, нещата стават по-лесно.
  • Бързо време за реакция. Да, буквално при създаване на приложение, което би имало голям интерес, можете да се събудите богати и успешни. Можете да предизвикате медийния интерес и да бъдете на кориците на дигиталните издания.

Съвсем нормално е да има още много плюсове, но по-горе изброихме някои от тях. Без значение, дали имате опит, или не, то насоката в ИТ индустрията е правилна.

Причините – малката първоначална инвестиция и възможността да покорите глобалните пазари. Пазари, за които всеки бизнесмен мечтае да навлезе.

И така, да обобщим: Приемаме, че сте се доверили на компания, която да Ви подготви документите за регистрация на фирма, приемаме също така, че вече сте решили, че ще развиете компанията, т.е. имате основна визия, време е за мощен бизнес план.

Именно в този бизнес план ще можете да разпишете начините за промотиране на продукта си, привличането на партньори, начините на финансиране, както и ресурсите, и човешки, и технологични. Естесвено, в един бизнес план можете да предвидите и бъдещата печалба, например по 4 тримесечия, както и да планувате ръст за предтсоящата година.

Планът за даден бизнес е от голямо значение, за да може компанията Ви да върви в правилна насока, да се развива, да трупа печалба и дивиденти.

Ако кажем, че в България всеки предприемач действа с добре представен бизнес план, ще сгрешим. Често се действа “на сляпо”, или с други думи, стреля се, пък каквото стане. Естесвено, някои успяват, други – не. Бизнес планът е като архитектурен план на Вашата къща. Ако нямате план, то къщата ще стане завършена, но без визия, или с влошена визия.

Именно и поради тази причина Ви съветваме да действате с добър бизнес план. Нещо повече,  в България същестувавт много фирми, предлагащи услуги по съставяне на бизнес план. Достатъчно е да ги запознаете с Вашата визия. Вярно е, услугите по регистрация на фирма, управление на фирма, съставяне на бизнес план и други сходни се заплащат, но понякога една такава мини инвестиция може да се възвърне изключително бързо.

Финални думи. Вярваме, че настоящата статия е полезна в тези тежки икономически времена и чрез подобни ИТ дейности, трудностите ще бъдат преодолени значително по-лесно.

 

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge