От известно време насам наблюдавам, че все по-малко хора обръщат внимание на Google Page Rank. Много хора вече се преориентираха и започнаха да следят Alexa Rank
Основната цел и идея на Алексата е да се отчита трафика на даден сайт – това, което е най-важно за един уеб сайт – с други думи – посещенията.
Хубавото е, че разпределя трафика по държави. Интересно е също, че много други сайтове следват този алгоритъм, и попадне ли сайтът Ви веднъж в топ 500 на България, то автоматично се листва на нмого места, но за това ще говоря само на заинтересованите и то по мейл…. Връщаме се на … съветите за подобряване на Alexa ранк.

От дългите години опит, трябва да Ви кажа, че алексата действа на принципа: Ако сайта ти се посещава от различни трафикоизточници – всичко ще е ОК, ако е с уникално съдържание – ще се изкачва лесно, ако е актуализиран често – също ОК.

снимка: fmeextensions.com
Факторите – които повишават, т.е. намаляват числото (знаете, че колкото е по-малък номера на Алекса ранга, толкова по-добре) са:
– пишете уникални статии – важи за всички търсещи машини и като цяло е плюс във всеки един аспект
– регистрирайте се в alexa.com и поставяйте ревюта и коментари
– създавайте връзки от нишови сайтове, коментирайте, взимайте линкове от квалитетни сайтове
– участвайте в регионални сайтове – публикувайте ПР в такива
– актуалиризайре сайта си често – поне веднъж на седмица
– помолете приятелите Ви да напишат ревю за сайта ви в Alexa.com и да оценят с максимален брой звездички … 😉
– помислете за офлайн реклама

Заключение: Колкото повече посетители имате, толкова по-добър алекса ранг ще получите. Използвайте всички възможни методи за увеличаване на посетителте… Очаквам и Вашето мвнение по отношение на Алекса.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge