Парфюмите на Trussardi  са вдъхновени от радостта от живота

Trussardi е една от водещите италиански марки за мода и парфюмерия. Творбите на бранда съчетават модерния бунтарски дух с изтънчената елегантност. Както дрехите, така и парфюмите с марка Trussardi са посветени на радостта от живота. Всяко едно от произведенията на Trussardi е създадено с мисъл за природата и за ценностите на общността. Една от основните концепции на марката е да направи лукса достъпен за повече хора.

Компанията Trussardi е основана преди повече от век

Началото на Trussardi е поставено през 1911 година в италианския град Бергамо. Компанията е основана от Данте Трусарди и първоначално дейността ѝ е свързана изцяло с производството на кожени ръкавици.

През 70-те години на миналия век хрътката става символ на Trussardi

По това време управлението на компанията е поето от Никола Трусарди, който е племенник на създателя – Данте. Той избира хрътката за символ на Trussardi и разширява продуктовия каталог на бранда, като включва линии за аксесоари и дребни кожени изделия – обувки, колани, куфари и портфейли, както и конфекция.

Trussardi е първият бранд, който организира ревюта, отворени за публиката

Никола Трусарди налага като водеща концепция на Trussardi стремежа към приобщаване, чрез гарантиране на достъпа на повече хора до марковите продукти на италианската компания. Ревютата на италианската марка се провеждат в театрални зали и привличат все повече публика с идеята за достъпен лукс.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Анаболни стероиди, какво не знаем?

В края на 80-те Trussardi вече има своя спортна линия

Първоначално в портфолиото на компанията намират място дънковите облекла. През 1988 година Trussardi е брандът, който облича олимпийската делегация на Италия за Олимпийските игри в Сеул. Веднага след това марката пуска на пазара и масова линия за спортни облекла.

Първият парфюм с марка Trussardi е представен през 1983 година

От тогава до днес за Trussardi са разработени над 60 ухания, както за мъже, така и за жени. Аромати за италианския бранд проектират именити парфюмеристи като Алберто Мориляс, Софи Лаббе, Жан Гишар, Натали Гарсия – Чето, Силви Фишер, Куентин Биш, Лука Мафей и др. Едно от най-емблематичните ухания на Trussardi е затворено във флакон с кожена обвивка, проектиран от самия Никола Трусарди. Парфюмите на Trussardi, също както и дрехите и аксесоарите на италианския бранд, са изградени като пресечна точка между новаторство и традиции.

През 1996 година Trussardi отваря един от първите концептуални магазини в света

Той се намира в Милано и носи името Palazzo Trussardi Alla Scala. Днес в него се намира централата на компанията. 90-те години на миналия век са време, в което Trussardi се стреми към пълноценни сътрудничества в различни сфери.

През 2011 година Trussardi  празнува 100 години от създаването си

Един век от основаването си големият италиански бранд отбеляза през 2011 година. Дори сто години след началото, компанията продължава да поддържа позициите си на новатор в модата и парфюмерията, който умело балансира между традиции и иновативни предизвикателства.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment