Отопление с духалки – защо трябва да го преустановите?

Първо, нека разясним какво точно представлява домакинския електроуред, носещ разговорната дума “Духалка”…

Това е електрическа печка, предимно с малки размери, която насочва топла струя и променя температурата, т.е. духа топъл въздух.

Да се топлите с “духалка” излиза много икономически неефективно, тъй като най-често тя е 2000 и повече вата, т.е мощен консуматор на енергия, а за сметка на това, неефективен.

Къде е удачно да се ползва духалка? Там, където не плащате Вие тока. С други думи – никъде.

По-удачно решение е да помислите за инфрачервени радиатори , за конвекторни печки, климатик, печки на пелети или друг тип отполение, но не и духалка.

Ако приемем, че сте на квартира, духалката ще Ви разори. И познайте какво, въобще няма да Ви стопли. Не случайно повечето хора казват, духалка не ти трябва, а нещо по-сериозно.

Иначе днес, в края на 2020 година има изключително изгодни електроуреди, които отопляват стаята. Духалка можете да закупите за 20 лева, но токът, който ще плащате ще Ви я направи позлатена.

Затова, най-доброто решение е да потърсите баланда, топлина – разход на електричество.

И така, ако решите цялата зима да изкарате с духалка, сметката ви за ток може да достигне 500 и повече лева, затова по-добре помислете сериозно, консултирайте се и си закупете електроуред, който наистина ще Ви стопли, и няма да ви разори.

Оценка на публикацията
Add a comment