Знаете, нещата ежедневно се изменят. Постоянно нови и нови алгоритми, рестрикции, новости при оптимизацията на сайтове се появяват.

методи за качествен линк билдинг
Ето поради тази причина ще попиша малко за нови методи за изграждане на обратни връзки – Link Building

Няма как първото място да отделя на Google Buzz и Google Plus – новата социална мрежа на Гугъл. Чудесно място е за линк билдинг. Естествено трябва да внимавате, тъй като потребителите там определено са чувствителни на тема СПАМ и тема КАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ – препоръчваме ви да пишете само и единствено интересни и уникални неща

Доста линкове можете да натрупате и чрез Гост блогинг – накратко – поискайте мнението на други блогъри от Вашето обкръжение, публикувайте ги във Вашия блог – определено ще се отблагодарят с линкчета.

Линкове в новинарски издания – регионални, ежедневници – доста добър метод да припечелите силни линкове, тъй като тези издания биват линквани от доста други сайтове и са доста тежки. Особеното тук е, че трябва да предлагате дълги и смислени статии на различни теми, касаещи конкретен казус. Струва си времето и е далеч по-добро решение от публикации в директории за статии.

Размяната на линкове – естествено по един по-добър начин, по-разумно – 3way размяна. Тук е важно да знаете, че за максимална ефективност линковете трябва да бъдат в една ниша.

Линкове от социални проучвания – да, защо пък не? Можете да направите проучване, да запитате Вашата аудитория – ако събудите интерес у аудиторията си – то без съмнение ще получите линкове

Участията във форуми – доста силни линкчета могат да се извлекът и от този тип изграждане – Forum post building. Недостатък на този тип изградене на обратни връзки е времето, което трябва да отделите за добре изглеждаш профил

За финал мога да призная, че някой от нещата не са много нови, но са актуални и вършат работа.

Успех на всичкото SEO на БГ 🙂

Коментари: 9

бързи кредити 29 Jul 2011 в 9:41 pm

Доста интересна статия! Мерси за метода!

Mari 02 Aug 2011 в 2:05 pm

Наистина добра статия. Занимавам се от скоро с подобен процес и тук виждам полезна информация.

Сибо 10 Aug 2011 в 12:44 am

Винаги ми е било интересно когато правиш LinkBuilding от форуми, задължително ли е да натрупаш 100-200 поста (добре изглеждаш профил) и после да пуснеш backlink-a или да си сложиш home page и просто да коментираш един два пъти! Кое работи по-добре?

п.с.
Моят коментар може и да го делнеш, но изобщо не знам как си пуснал “Мери”, наак…. от смях, честно, с сайта и, ще ходя до ВЦ-то после ще напиша нещо в блога ми за тези сео-гурута. 😉

Йорданов 11 Aug 2011 в 2:05 pm

За доста неща си прав, особено за форумите, които наистина са ефективни!

Igri 15 Aug 2011 в 9:50 am

Вършат работа, само Г+ не е ясно още каква роля има

Nyagoslav 17 Aug 2011 в 6:44 pm

Повечето техники наистина са старички, но ми хареса идеята за 3-уей размяна, въпреки че е доста трудно осъществима като цяло.

За Google Plus според мен все още е рано, макар че постовете ранк-ват много добре като понатрупат няколко +1’а (нямам идея как да го транслитерирам на български по друг начин). Проблемът е в момента голяма част от юзърите са точно от бранша и са много чувствителни на тема качество и т.н.

Според мен супер идея за линк билдинг е организиране на състезания, етц. с награди. Много линкове се натрупват за кратко време + много социални сигнали. И тъй като съм любител точно на соц. сигналите като ранкинг фактор (и то с все по-голямо значение) искам да посоча като уникална и много ефективна техника “pay with a tweet”. Ако имате някаква “бяла хартия” (пак като с +1’а…) това е дъ тактик.

Поздрави,
Нягослав
Nyagoslav´s last blog post ..Local SEO Tools: Whitespark Local Citation Finder

Интериорни врати 19 Aug 2011 в 1:32 pm

Добра статия. Някои хора правят собствени блогове в блогър и после ги ползват за линкове, гугъл си обича собствената платформа и тези линкове ги приема добре. Каквото и да си говорим, най-трудната част от оптимизацията си остава линк билдинга. За мен лично най-много време, усилия, а доста често и пари отиват за линк билдинг. Добра идея са сайтовете за продажба на линкове, където се купуват линкове много евтино. В зависимост от PR тръгват от 50 цента нагоре.

Free MLM 24 Aug 2011 в 9:01 pm

Прав си за форумите, наистина са доста ефективни, защото има форуми на много авторитетни домейни (примерно университетските) 🙂
Free MLM´s last blog post ..Free MLM will be selling cheap, user friendly websites

Емил 26 Aug 2011 в 1:01 am

Здравейте,

какво ви е мнението за сайтовете за обяви и за сайтовете тип сравни цените, става въпрос ако се оптимизира онлайн магазин.

Поздрави!
Емил´s last blog post ..Novchasovnik.com стартира днес!

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge