Нова татуировка – какви грижи да положим?

Грижи за Вашата нова татуировка

Ако сте притежател на току-що направена татуировка и с радост сте излязли от студиото, любувайки се на новата си придобивка и на това, че болките на които сте се подложили са свършили, то сега е времето да помислите за друго много важно нещо.

За да се наслаждавате дълго на своята татуировка първо трябва да избегнете инфекциите и сърбежите,които може да се появят. Дръжте превръзките: най-важния съвет, който да запомните е да оставите превръзките на татуировка за една нощ. Тъй като прясното мастило има тенденция да протече, татуировка може да се размаже или кърви върху дрехите ви, така че е най-добре да е покрита. Също така, в зависимост от вашата татуировка, може да сменяте превръзките два-три пъти на ден. Пазете татуировката чиста : След като сте придобили татуировка, трудната част е да се запази чисто татуираното място и около него. Измийте със студена или хладка вода, нанесете леко анти-бактериален сапун и след това подсушете.

За подсушаването изберете кърпа,която няма да остави власинки по кожата ви.Справянето с татуировката е като при изгаряне, бъдете много внимателни! Стойте далеч от слънцето:

Избягвайте излагането на прясното мастило на татуировката на суровите лъчи на слънцето и на хлорирана вода за един месец. Не искате татуировката ви да избледнее преждевременно нали! Не чоплете и чешайте татуировката: Понякога след татуиране може да се появят малки струпеи ( люспи по кожата)- не ги махайте. Те ще паднат сами след около седмица. Чопленето и чешането може да предизвика инфекции.

Оценка на публикацията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment