Трапезната маса е тази мебел във всеки дом, която ни обединява и сплотява семейството, която пази традициите ни и ни кара да се чувстваме обградени от домашен уют и истински обичани! Трапезата е тази, на която се събираме поне веднъж всеки ден, за да се нахраним и заедно с това всеки от нас да сподели с най- близките си това, което е преживял през деня, това, което го е натъжило или зарадвало и да се почувства по- спокоен и обичан.

Затова ние ви предлагаме богат избор от трапезни маси, за да можем да задоволим всеки вкус и всички изисквания, които бихте имали към тази тъй важна и неизменна част от всеки дом мебел. При нас можете да откриете както класически модели трапезни маси, изработени изцяло от масивно дърво, някой от които стилни и изчистени, а други  – далеч по- тежки като дизайн, подсилени с резбовани рустикални елементи и детайли, така и доста по- модерни модели, изработени от ПДЧ или MDF плоскости, облицовани с естествен фурнир, както и модели, изцяло изработени от стъкло и метал, подходящи за допълнение и към най- претенциозните и футуристично решени трапезарии и кухни.

Стандартната височина на една трапезна маса, за да бъде тя достатъчно удобна за хранене, каквото е основното й предназначение, е от 72 до 75 см. Тази височина е съобразена както със стандартите при изработка на кухненски столове, така и с ръста на един средностатистически европеец. Съществуват обаче и модели трапезни маси, чиято височина на работната повърхност подлежи на регулиране, т.е. плота й чрез подходящ механизъм може да бъде свален до около 60 см височина, което автоматично я превръща в холна маса, на която можете да се храните спокойно, седнали във вашата удобна холна мека мебел. Ширината на една трапезна маса трябва да бъде минимум 80 см, за да е удобно един човек да се храни спокойно, без да притеснявам останалите, седнали на масата и без да навлиза в тяхното лично пространство. Дължините варират от 120 см до над 200 см в разтегнато състояние, което прави предлаганите от нас трапезни маси подходящи за големи семейни събирания или многобройни гости.

 

Размерите на самия плот на вашата маса също могат да варират доста като варианти, което е съобразно свободното място, с което разполагате, както и личните ви изисквания. Трапезните маси могат да бъдат със стационарен плот, а също така и с такъв, който се разтяга и увеличава площта си при необходимост от това. Разтегателни са предимно масите, изработени от масивна дървесина или от MDF и ПДЧ плоскости, а тези с плотове от стъкло да със стационарен размер.

При нас ще откриете както правоъгълни или квадратни трапезни маси, така и такива с кръгла или елипсовидна форма на плота. Някои от моделите с кръгъл плот разполагат и с механизъм за разтягане, като при увеличаване на площта те се променят от кръг в елипса.

Предлаганите от нас маси за хранене можете да закупите не само като самостоятелна мебел, но също така и в комплект с трапезни столове, за да има вашата трапезария или кухня едни значително по- завършен облик и да създава още повече комфорт и удобство на вас и вашето семейство.

За моделите от масивна дървесина се използват доста разнообразни материали. В най- ниския ценови клас масивни трапезни маси попадат тези, изработени от чам – иглолистна дървесина предимно от бор, както и популярното през последните години каучуково дърво, което се използва при мебелите, внесени от Китай и Индонезия. Каучуковата дървесина е доста лека като материал и се отличава с доста голяма здравина, но за сметка на това е доста безлична като визия, което я прави неподходяща за изработване на маси, които биха се отличавали със собствен стил и финес. За изработката на по- високия клас мебели от дърво се използват дъб, ясен или череша, а също така и орех – все материали със строго специфично оцветяване на дървесината и изключително живописни и разнообразни и ясно изразени шарки на фладера. Излишно е да споменаваме и че трапезните маси, изработени от масивна дървесина, притежават доста по- голяма издържливост и имат значително по-дълъг живот от останалите мебели. След обработка, шлифоване и полиране дървесината се третира с препарати, които да я предпазят от бактерии и дървоядни организми, след което се покрива с гланцирани или матирани лакове, за да се запази още по- дълго нейния живот. Тези синтетични лакове освен, че запазват трапезната маса, могат да внесат и допълнителни нюанси към естествения цвят на дървото, от което е изработена, за да подчертаят още по- добре нейните шарки и форми.

Масите, изработени от MDF или ПДЧ плоскости пък, от своя страна, могат да бъдат доста по- разнообразни като цветови решения и форми, за да могат да се впишат лесно в едно по- модерно обзаведено жилище. ПДЧ плоскостите са с ламинирано покритие, което е влаго и термоустойчиво, тача че всяка трапезна маса, изработена от подобен материал, отговаря на всички условия за здравина и издържливост, така необходими за мебели с подобни функции. Обикновено масите с такъв плот се изработват с конзолни крака от алуминий или инокс, които лесно се комбинират с всеки цвят и шарка. При изработване на трапезна маса от MDF, този материал обикновено е ламиниран с естествен дървесен фурнир, като по този начин се постига ефект на абсолютна имитация на естествено дърво. Масите от естествено фурнирован MDF се поддържат с най- обикновени препарати за мебели от масив, които не съдържат агресивни химични вещества и запазват блясъка и удължават живота на фурнира.

При трапезните маси със стъклени плотове се използва закалено удароустойчиво стъкло с дебелина от 8 см до 12 см, прозрачно, матирано или пък изцяло оцветено. Стъклените маси за хранене обикновено са със стационарни размери на плота, т.е. не са разтегателни. За сметка на това пък са достатъчно стабилни и удобни, почистват се изключително лесно, а също така създават впечатление за лекота, феерия и модерен стил, какъвто при масивните кухненски мебели трудно би могъл да бъде постигнат. Тук най- често краката също са от метал – алуминий или иноксова сплав, чиято височина може да бъде регулирана според изискванията и нуждите на клиента.

Всички модели трапезни маси, които предлагаме, можете да разгледате в нашия онлайн- магазин, както и в магазините ни, където нашите консултанти са винаги на ваше разположение, за да ви помогнат да направите възможно най- правилния избор!

 

 

 

 

 

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge