На какво да обърнем внимание, когато избираме дрехи за сън?

Ако имате нужда от дрехи за сън, ние ще се опитаме да ви помогнем в избора ви. Какво да изберем и как? Ето и основните критерии, на които да обърнете внимание при избора на дрехи за сън.

 Материал. Дрехите за дома и съня са изработени от много различни тъкани. В повечето случаи те са от синтетични материи. Синтетиката може да е добра, но пазарът е изпълнен с евтини, нискокачествени материи. Недостатъците им са многобройни. Един от тях е багрилото, което остава върху кожата, когато влагата попадне върху тъканта. Също така е възможно появата на алергия към самия материал или към неговото некачествено багрило. Колкото и привлекателно да изглежда такава синтетика, по-добре е да избегнете купуването на такива дрехи. Цената им е ниска и външният вид привлича погледите, но, както се казва, не всичко, което блести е злато. Синтетичните продукти не абсорбират добре влагата, което ги прави неудобни за сън, особено през лятото. По-добре е да се да заложите на продукти, направени от естествени тъкани. За лятото перфектни са моделите от памук, лен или естествена коприна, които приятно охлаждат кожата. През зимата заложете на топла пижама . За хората, които обичат да им е много топло са създадени уютни модели от плътни трикотажни изделия с полар. Нощниците също са топли, особено с дълги ръкави и се предпочитат през зимата.

Размерът. Размерът на вашето облекло за сън играе голяма роля. Няма нужда да се ласкаете, като купувате нещо с един размер по-малко. Това ще ви изпълни с неприятни последици: няма да можете да заспите поради факта, че ще ви е неудобно в тясна пижама или нощница. Дрехите са сън трябва да са леко широки. Основният критерий е удобството. Много хора избират стара, опъната тениска за сън и се чувстват чудесно. И ако тази тениска също е била носена от любим човек, то този факт също „затопля душата“, допринасяйки за усещането за комфорт и сигурност.

Цвят. Избирайки нощно облекло за себе си, не бива да се спирате на яркостта, въпреки че най-креативните модели винаги привличат вниманието ви. Яркостта на сенките може да ви раздразни, като ви попречи да заспите. Това, което изглежда привлекателно през деня, не винаги е подходящо вечер, когато е време да си легнете. Твърде тъмните нюанси са депресиращи, предизвикващи мрачни мисли. По-добре е да изберете пижама в светли пастелни цветове – светли нюанси на розово, синьо, люляк, бежово. Тези цветове са благоприятни и ви карат да се чувствате спокойни. Изключение прави мъжката пижама. За мъжете са подходящи както светли продукти, така и комплекти от по-тъмни, „мъжки“ нюанси – синьо, кафяво, сиво. Пижамите за деца могат да бъдат малко по-ярки, но все пак трябва да избягвате най-крещящите нюанси.

Източник: e-alexandra.com

Оценка на публикацията
Add a comment