Матраци Магнифлекс – истини и заблуди в покупката на матрак

Митовете за матраци не се раждат от нулата. В съзнанието на купувача се изгражда определен стереотип, между производителите и продавачите на матраци, които имат възможност да определят цените. Ето, защо нека да се запознаем с широко разпространените митове за тях, наблягайки на характеристиките за матраци магнифлекс.

Техните цени са достъпни за всеки и притежават специфични характеристики, определени от иновативните технологии.

Всеки матрак с независими пружини е ортопедичен. Това е най-неверният мит. Водени от него купувачите, не могат да придадат значение на индивидуалния подбор. Но, така както чифт ортопедични обувки са направени за определен крак, матракът трябва да съответства на човека, който спи на него.

Теглото, възрастта и позицията на съня са важни за основата. Тук става дума за основата, а не най-горната част на пълнежа в матрака. Ортопедични са матраци Магнифлекс. Те равномерно поддържат гръбначния стълб и затова са наричани още анатомични матраци.

Ортопедичният матрак има лечебен ефект. Това е рекламен мит. Хората искат да вярват, че могат да бъдат изцелени в съня си. В телевизионните реклами на производителите на спални продукти виждаме, препоръките на добре познати клиники, които по всякакъв начин подкрепят тази заблуда. Каква е истината?

Ортопедичният матрак поддържа гръбнака, предотвратява влошаването на съществуващи вече заболявания. Комфортният матрак осигурява и здрав сън. Сънят, от своя страна е важен за правилното функциониране на ендокринната система и метаболизма. Но това съвсем не всичко.

Колкото повече пружини има в матрака, толкова по-голям е ортопедичният ефект. Това е отчасти вярно, но нека разберем, какво покачва плътността. Диаметърът на една независима пружина в стандартния блок TFK е около 6 см, в блока с 1000 пружини на 1 кв. м. тя намалява с до 3 см.

В ядра на матраци Магнифлекс се използват предимно отворени структури клетки. В Магнифлекс се използват материали, осигуряващи максимална проветривост. Това създава уникалната възможност на въздуха да достига до сърцевината на всеки матрак и да се бори с всякакви бактерии и акари, които имат способността да провокират появата на мухъл.

Ето, защо матраци Магнифлекс осигуряват и по-здравословна среда на сън, наред с ортопедичните и анатомични характеристики.

Два хилядният блока се състои от най-малките 26 милиметрови пружини. Разликата вече е малка и на всеки 3 сантиметра от тялото, теглото се разпределя по-добре. Трябва да се помисли и над други допълнителни фактори. Корпусите на пружините се закрепват заедно и взаимодействието между тях издърпва съседните пружини. В допълнение, дебелите (повече от 3 см) или твърдите пълнители в матрака значително изглаждат релефа. Невинаги е възможно да се говори за значително покачване на ортопедичните свойства на матраци с голям брой пружини. Усещанията на купувачите, които избират твърди и полу-твърди модели с по 1000 и 2000 пружини се различават едни от други. Меките пълнители позволяват да се усети разликата по-добре. Матраците с увеличен брой пружинни елементи имат едно неоспоримо предимство – издържат по-голямо тегло.

Сънят е пълноценен с твърд матрак. Това е абсолютно неверен мит. Създава се алтернатива на твърдите матраци. Казано по друг начин твърде твърдият е неспособен да създаде облекчение на тялото и носи само вреда. По време на сън съдовете се притискат, кръвообращението се влошава, особено в областта на големите стави. Човек променя позицията си и губи съня. В „странично положение, гръбнакът е огънат нагоре, което не е добро положение, дори наподобява позата в “хамак”. Твърдият матрак е подходящ за малко хора – спортисти, млади, спящи по гръб или стомах. Всички останали се нуждаят от еластична, но доста отзивчива основа.

Те допринасят на гръбначния стълб да заема правилна позиция, като разпределят тежестта на тялото равномерно и по цялата повърхност. По този начин се осигурява комфортна среда за отпускане на тялото, а това свежда до минимум риска от болка, скованост и схващания. Всичко това в матраци Магнифлекс са доказателства за една по-здравословна и удобна среда за сън.

Матракът трябва да има зимна и лятна страна. Не точно мит, но и недоразумение, което подтиква да се купуват по-скъпи матраци.

Хората вярват, че твърдата страна е подходяща за сън през лятото, меката – за зимата и иска да купи модел с такива свойства. Повечето матраци имат различни страни поради включването на различни пълнители, кокосови влакна, латекс, пяна и т.н.. Това не се нарича матрак зима-лято. Такъв дизайн е в състояние да даде на човек избор на по-удобна повърхност, а в летните горещини много предпочитат по-твърдата основа. Ето, защо е важно да се определи уплътнението, някои по-луксозни дамаски за матраци и това дали ще е двоен матрак или матрак за единично легло.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment