Маса за хол – полезни съвети за избор на холни маси

Съвети за избор на маса, подходящи за шубни компании, за семейство, на което често гостуват много хора


Всекидневната най-често се намира в най-просторната стая на къща или апартамент, защото самото име показва, че ще приема гости. Но за собствениците холът служи като място за всяка нощна почивка. Следователно интериорът на хола, от една страна, трябва да създава празнична атмосфера, а от друга, да насърчава релаксация и спокойствие. Как да съчетаем тези две противоположни тенденции в един интериор? За това има различни техники за проектиране.

Когато декорирате хол, на първо място, трябва да помислите за неговия “семантичен център”, около който ще бъдат подредени останалите мебели. В стандартен апартамент широкоекранен телевизор или модерна аудио система обикновено действа като семантичен център. Но това може да бъде например фалшива камина с красиви свещи или голям аквариум. За селска къща красивият пейзаж зад панорамен прозорец често се превръща в семантичен център на хол.

Меката мебел е незаменим елемент от хола, независимо в какъв стил е направена. Диван, фотьойли, пуфове са разположени около семантичния център на хола и се допълват от масичка за кафе. От интересните, но рядко срещани в дизайна на хола парчета мека мебел, можем да споменем мек остров – нещо между подложка за крака и диван.

Също така е обичайно да инсталирате рафтове с книги, витрини с чинии или отделни модули за мебели в хола, но трябва да се помни, че колкото по-малко мебели в стаята, толкова по-просторно изглежда.

Изключително важно е , при избора на трапезна маса, да се съобразите с някои важни елементи, а именно:

  • Да си определите бюджет за покупка на маса.
  • Да изберете такава маса, кято да се върже на интериора.
  • Масата да е функционална. Ако сте младо семейство, на което често гостуват много приятели, то трябва сериозно да се замислите за разтегателна маса, за маса, която да може да придаде уют и комфорт на повече от 4 човека.
  • Материалите да са качаствени, което да гарантира дългогодишно ползване. Все пак трябва да отчетем, че холна маса се купува веднъж, или най-много два пъти за десет години, което автоматично означава, че изборът трябва да е правилен.
  • Стилът да е масивен. Масивната холна маса създава по-добро впечатление.

Финални думи, касаещи избор на маса за хол

Ако сте решили да закупите нова маса за хол, то вярваме, че настоящата статия ще Ви бъде полезна.

Много е важно да не избирате най-евтините маси, тъй като те са създадени за кратка употреба, не са удобни, както и не са качествени. Инвестирайте по-голям бюджет за маса, за да може да се радвате повече и по-дълго време на нея.

Оценка на публикацията
Add a comment