Линк билдинг стратегии

link building – комплекс от задачи, подобряващи авторитета на даден сайт, които днес дават много силно предимство, когато търсещите машини определят кой сайт е по-качествен, по-добър и по-достоверен.

Изграждането на връзки не е лесна задача. Тази статия не изброява милиард стратегии за изграждане на връзки. Вместо това ще ви покажем няколко работещи тактики. Тактики, които лесно се възпроизвеждат на вашия уебсайт, за да стимулирате трафик и да увеличите печалбите на вашия бизнес.

Стратегии за изграждане на връзки VS. тактика
Има голяма разлика между тактика и стратегия.

Стратегия = общ план.

Тактика = действителните действия и средства, използвани за постигане на целта.

Нуждаете се само от една стратегия за изграждане на връзки: създаване на текст, достойни за връзка описания. Това не означава, че трябва да публикувате огромни блог статии. Например, получаваме много връзки заради инструментите, които създаваме, а не заради статиите, които публикуваме.

Сега да преминем към тактиката.

 1. Покритие
  Почти всяка добра тактика за изграждане на връзки се върти около обхвата. Какво е покритие? Това е до колко хора достигате и как им представяте съдържанието си.

Но ето важното нещо: изобщо не е нужно да създавате съдържание. Просто трябва да имате нещо достойно за връзка – това може да е вашият продукт, услуга, бизнес, марка или дори медийна личност във вашата компания.

 1. Guest posting
  Блоговете за гости са една от най-старите тактики за изграждане на връзки.

Как работи тази тактика? Пишете статия за друг сайт във вашата ниша. Те го публикуват. Вие се позовавате на себе си от тази статия. По този начин извличате обратна връзка към Вашият ресурс.

Можете да видите връзка към моя уебсайт в биографията на автора.

Как намирате обещаващи публикации за гости? Е, можете да използвате същия метод, който използват всички останали, който е да намерите сайтове, които активно привличат гост блогъри, като използвате операторите за търсене на Google.

 1. Неработещи връзки
  Премахнете повредените връзки в 3 стъпки:
 • Намерете съответната повредена връзка на сайта;
 • Създайте нещо, което изглежда като повреден ресурс;
 • Помолете всеки, който се свързва с мъртъв ресурс, вместо това да се свърже с вашия жив ресурс.

4. Споменавания без връзка – брандово споменаване в статии също дава тежест!

С такива споменавания вече сте на половината път до получаване на връзка.

Помислете за това: знаете, че авторът е запознат с вашия бизнес, защото вече ви е споменал. Така че имате страхотна причина да се свържете с тях и да се надяваме да ги убедите да превърнат това споменаване във връзка.

Но как изобщо намирате подходящи споменавания без връзки?

Има няколко начина, но най-лесният е да използвате Content Explorer на Ahrefs.

Не забравяйте, че Content Explorer търси всяка дума или фраза в почти 1 милиард уеб страници.

 1. Възстановяване на връзката
  Връзките са трудни за изграждане. Няма два начина да направите това.

Но знаете ли, че вероятно губите препратки през цялото време? Ето всички изгубени препратки към ahrefs.com (от уникални препращащи домейни) само през последните седем дни:

Еха. Изглежда, че сме изпуснали 180 връзки.

Разбира се, можете да противодействате на този естествен процес, като създадете постоянен поток от нови връзки. Възстановяването на изгубени връзки обаче често е много по-лесно от създаването на нови от нулата.

Но защо връзките изобщо се губят?

Ето две често срещани причини:

Връзката е премахната от страницата с връзки;
Страницата с връзки вече не съществува.

 1. Платена реклама на обекти с връзки
  Свързаните ресурси са елементи от съдържание, които трябва да бъдат свързани с: инструменти, калкулатори, подробни и информативни публикации в блогове, уроци, инфографики и др.

Не е нужно да харчите много за това. Често $50 до $100 са достатъчни. Ако вашето съдържание резонира с избраната от вас аудитория, малък процент от тях определено ще се свърже с него. Това може да е техен уебсайт, нишов форум, коментар в друг блог, дискусионна дъска или нещо друго.

 1. Набавяйте връзки от нискокачествени уеб страници
  Случвало ли ви се е да попаднете на посредствено съдържание, да го проверите в Site Explorer на Ahrefs и да бъдете затрупани от броя на връзките към него? Помислете за добавяне и на по-слаби ресурси.
 1. Повторно използване и разпространение на съдържание
  Не всички тактики за изграждане на връзки се основават на обхват.

Възможно е да създадете някои връзки просто като изпратите съдържание на подходящите места като директории с инфографика, сайтове за споделяне на видео и др.

Но за това вашето съдържание трябва да е в подходящ формат.

Тук се намесва пренасочването на съдържанието.

 1. Изграждане на връзки към сайт на общността
  Повечето хора се фокусират върху изграждането само на връзки с най-високо качество.

Като цяло това е добре. Но позволете ми да ви задам един въпрос: смятате ли, че един наистина естествен профил на обратна връзка се състои само от следните редакционни връзки от уебсайтове с висок DR?

Източник: LinkBilding.com

Оценка на публикацията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment