LED осветление – Вечната светлина не е мит, а реалност!!!

Откакто LED осветлението  навлезе на пазара, има много митове за него. Вероятно най-разпространеният от тях е, че LED уличното осветление има лош ефект върху здравето, освен това може да предизвика развитие на множество заболявания. Струва си да се отбележи, че въпреки факта, че такива лампи се появиха в България само преди около десет години, те се използват в Европа от дълго време.

Разбира се, европейските учени многократно са повдигали въпроса как енергоспестяващите LED улични лампи влияят на човешкото здраве. В процеса на многобройни проучвания те не разкриха фактите, че тези лампи са способни да причинят заболявания при хората. Освен това те получиха напълно противоположни резултати – външните LED лампи помагат за поддържане на здравето. Тези осветителни тела излъчват чист и равномерен цвят. В резултат на това човешкото око просто не вижда трептене и именно те водят до дразнене, както и до умора на очите, което впоследствие води до зрително увреждане. LED уличните лампи не излъчват ултравиолетови лъчи, които са вредни за хората. Но халогенните лампи, напротив се характеризират с наличието на ултравиолетово лъчение, което, въпреки наличието на филтри,

Ако сравним обикновена улична лампа и LED, тогава първата определено губи. Първо, тъй като флуоресцентните лампи съдържат живак, освен това такива лампи отдавна са признати за вредни за здравето. Докато LED уличните лампи по принцип не съдържат токсични вещества. Освен това тялото им е много издръжливо, така че не е лесно да ги счупите.

Въпреки това, LED конзолните светлини все още привличат вниманието на учените. В същото време се разкриват много интересни факти за тях. Така психиатрите, например твърдят, че LED уличните лампи, които имат гладък и мек цвят, подобряват емоционалното състояние на човек, поддържайки здравето на неговата психика. Това прави използването на такива лампи още по-търсено.

LED улично осветление – как да изберем?

Тези лампи станаха особено актуални след появата на закона “За енергоспестяване …”. Това направи LED лампите още по-популярни. Въпреки това, LED уличните лампи днес се произвеждат от много компании. И в това отношение става трудно да се избере – кой модел е по-добре да се даде предпочитание, за да не се сбърка.

Първо, е необходимо да се определи какви цели трябва да бъдат постигнати, какви функции трябва да изпълнява конзолната улична лампа. Може би това е осветлението на дворове или бензиностанции? Всеки тип лампа има своето предназначение. Следователно, уличната лампа с LED конзола трябва да бъде избрана индивидуално за всеки конкретен обект.

На първо място, трябва да обърнете специално внимание на някои характеристики. Също така, експертите силно препоръчват предварително да изчислите необходимото осветление. Това ще ви помогне да определите вида на лампата, за да можете да закупите външни LED лампи точно тези, от които се нуждаете.

Ако не спазвате тези препоръки, има вероятност да останете разочаровани от избора си. Факт е, че дори най-висококачествените енергоспестяващи улични лампи могат да разстроят собственика си, ако се използват неправилно.

След като вече сте определили кои външни LED светлини трябва да закупите, трябва да обърнете внимание на качеството на избраните модели. За съжаление, някои модели съвременни фенерчета не винаги изпълняват функциите, които са им възложени. Това се дължи на факта, че отделните LED улични лампи понякога се характеризират с наличието на нискокачествени компоненти. И това е недопустимо.

Качеството на LED уличната лампа гарантира непрекъсната работа. Следователно този параметър е един от най-важните. Производството на LED улични лампи днес е установено в много страни. И ще бъде изключително неправилно да избирате продукти само по цена и параметри на светодиода (Lm / W). редвид и други точки. Уличната лампа също се характеризира с режима на работа на светодиода, периода на използване, компанията, която произвежда този модел и характеристиките на влошаване. Има още един момент, който е от ключово значение. Ако фирма, която произвежда улично осветление, крие произхода на светодиодите, използвани в продуктите, трябва да сте нащрек.

И накрая, LED уличните лампи, които са сравнително евтини в сравнение с техния живот, трябва да имат адекватен ампераж и консумация на енергия. Това е особено важно за дългия им живот. И така, светодиодите могат да имат мощност от 1 до 10 W, докато „едноватовите“ имат най-голяма надеждност, тъй като колкото по-висока е тяхната мощност, толкова повече се нагряват и съответно от по-мощен радиатор се нуждаят.

При избора на LED улична лампа, чиято цена е доста приемлива, е необходимо да се обърне внимание на консумацията на енергия. Важно е да се знае, че консумацията на мощност на един диод не е равна на сумата от мощностите на всички. В крайна сметка LED уличната лампа също има захранване и също така консумира електричество. Можете да изчислите реалната консумация, като умножите целия брой диоди по 1,3.

Ако в светлинния блок се използват едноватови светодиоди, тогава нормалният ток трябва да бъде 350 mA. Ако LED лампите за улично осветление се характеризират с по-висок ток, тогава такива диоди ще изгорят доста бързо. Следователно тази характеристика също е важна при избора на фенерче.

По този начин, знаейки как да изберете улична LED лампа, цената й изобщо няма да изглежда висока. В крайна сметка, ако проверите всички необходими параметри и го управлявате правилно, като вземете предвид всички нюанси, можете да осигурите желаната зона с прилично осветление в продължение на много години.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment