Подарявайки букет с цветя рядко се замисляме за това какво е посланието, което те носят. Обикновено опитните цветари разполагат с богат арсенал от познания и биха могли да ви насочат според конкретния повод кои биха били идеалните цветя за свети валентин, 8-ми март или рожден ден. Значението на цветята и начина, по който ги поднасяте носят конкретна символика и винаги е желателно да се съобразявате с това, за да не изпаднете в неловко положение. Не е случайно, че за празника на любовта се предлагат едни от най-популярните за този повод цветя – рози, орхидеи, гербери, лилиуми и други. Красотата на тези нежни и аранжирани подобаващо букети може да поднесе посланието, което за много мъже е трудно да изрекат с думи. Затова ако имате нужда от вестоносец, то с внимание подберете цветята, които ще поднесете на своята любима за Свети Валентин.

Розите са идеалното средство, с което да разкриете чувствата си. Те са прекрасни, ухаят невероятно и няма жена, която да не се впечатли от прекрасен букет от рози, получени за Свети Валентин. Броят и цвета на розите, които се използват за букета също са определящи. Те показват колко силно обичате своята дама и колко много означава тя за Вас. Колкото повече рози в букета или кошницата, толкова по-силно е посланието за вашата безрезервна обич. Класическото червено е хит сред влюбените двойки, но не бива да подценявате и останалите цветове като бяло, розово или жълто. Те могат да са акцент и внесат визуален комфорт в елегантния букет. Освен това те също имат конкретно значение и можете да използвате момента, за да потвърдите, че сте изцяло предан на своята съпруга или приятелка.

Друго също популярно цвете, което се поднася за Свети Валентин са герберите. Тяхната пъстрота и елегантност ги прави особено изящни и стилни, когато са оформени в грижливо аранжиран букет. Естетите и мъжете, които държат на своята еманципирана дама показват своето уважение и страст именно с прекрасен букет от гербери. Много от Вас вероятно свързват тези цветя с първия учебен ден, защото герберите са доста популярни и се използват за учителски букети. Именно тази асоциация е и символиката, която те носят – уважение, признателност, благодарност. Това са красиви цветя, които са подходящи не само за Свети Валентин, но и за всеки друг дамски празник, затова не ги подценявайте като възможност.

Напоследък доста популярни за Свети Валентин са и лилиумите. Те показват класа и перфекционализъм. Леката строгост, която носят тези цветя ги прави съвършения вариант за букет, който да поднесете на своята дама, ако тя е безкомпромисна към външния си вид и обича лукса.

Независимо от това какви цветя ще изберете за Свети Валентин нека те носят нежното ви любовно послание и да са подходящи за дамата, на която ще ги поднесете.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge