Созопол – любим мой град

В българската държава могат да отличат значителен брой градове, които имат богато наследство и история. Такъв град е Созопол. От Черноморието на България той е най – стария град и също така взема участие в списъка със 100те национални обекта като позицията му е една от водещите – 8.

Градът се характеризира с богата история, и ако искате да го навестите и да се настаните в точно опреден хотел в созопол може да бъде реализирано безпроблемно, защото има множество перфектни оферти за море.

Като най- ранни заселници в този район могат да бъдат посочени тракийските племена. Преселници от Мала Азия през 610 г пр.Хр пристигнали в Созопол и те основали град държава и той получил името Аполония Понтика – на името на техния Бог Аполон. Трябва да се има предвид че Созопол е бил най- богатия по Черноморието като е имало засилена търговия. Основните видове търговия е била с вино, зехтин, платове и мед и др.

През последващите епохи града се е озовал под ръката на Александър Македонски, а неговия следващ владетел е била Римската империя. Апогеят на Созопол е достигнало до толкова високо ниво, че чак града е изградил своя колония – Анхиало (дн. Поморие).

През историческия период, през които е управлявал хан Крум града града е бил присъден към България. Градът е попаднал под османско иго и годината когато това е станало е 1445 и именно през този период се стояли дървените къщи, които може да зърнете дори и днес като обикаляте улиците в Стария град. След Освобождението Созопол се трансформира в рибарско селище с малки размери.

Сега града е доста притегателна и обаятелна дестинация за туризъм. Това е идеално място където може да се насладите една невероятна почивка на море. Има множество хотели в созопол, които осигуряват доста интересни и добри оферти, а може би най- голям, но може би този хотел в созопол интерес за вас би представлявал един хотел на брега на морето, и причината за това е че може да се събудите сутрин с една неизмерима гледка и сте разположени само нана метри разстояние от плажа.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge