Много софиянци разчитат на ТЕЦ-а да им осигури топлина през зимния период. Не са малко и онези домакинства, които използват системи за отопление от типа локално парно или пък газифициране. Идеята на такива инсталации е да се намери адекватно и рентабилно решение, с което да се топли цялото жилище. Въпрос на гледна точка, възможности и сметки е на кой източник ще заложите като доставчик на така нужната топлина. Но независимо от това кой ще подгрява водата, течаща в радиаторите то ангажимента е изцяло Ваш, когато се касае за това да се осигурят надеждни елементи, които са здрави, устойчиви и с добра топлопроводимост. Днес ще ви разкажем за смяната на радиаторите. Кога се налага такава и на кой да разчитаме за извършването на тази сериозна работа в София.

Течащ радиатор – ужас за стопаните на дома

Ако обичате домашния уют, комфорт и се радвате на топли зимни дни, благодарение на ТЕЦ, газификация или пелетната камина то определено сте намерили решение за справяне през зимния период. Но, както винаги се случва в най-неподходящия момент се оказва, че металните радиатори, които от доста време отлагате да смените, повлияни от корозията протичат. Шок и ужас за домакинствата е по време на зима да се налага да сменят подови настилки, да се занимават с ремонти и смяна на радиатори.

Определящо е да се вземат адекватни мерки и когато има явна причина за радиатор за смяна в София да не чакате възникването на авария, а навреме да наемете специалисти, които да се заемат с правилното функциониране на системата ви за отопление. А какво е важно да се предприеме? Етапите са следните и те не са неизпълними или пък кой знае колко сложни:

  • Търсите фирма, която работи в София и е специализирана в извършване на ремонти и смяна на радиатори;
  • Записвате си час за оглед;
  • Установява се необходимостта от смяна на радиатор/и;
  • Изготвя се детайлна оферта;
  • Насрочва се дата за провеждане на ремонтните работи.

Препоръчително е тези ремонтни дейности да бъдат извършване не в пик на отоплителния сезон. За причините със сигурност се досещате. Едва ли е приятно в средата на зимата да се сменят радиатори и да стоите на студено, нали! Именно затова експертите и специализираните фирми от София съветват своите клиенти при явна потребност от смяна на един или няколко радиатора от отоплителните им системи да извършат такива работи през пролетта или есента.

Кои радиатори са предпочитани и препоръчвани

Един радиатор както стана ясно е за смяна, когато е явно амортизиран от дългия период на експлоатация. А в повечето столични блокове, в които има изградена инсталация за отопление от ТЕЦ радиаторите са стари чугунени или метални. Разбираемо е с годините да се намали ефективността от тяхната ралота. Течащи, неугледни, ръждясали радиатори е често явление, с което много домакинства се сблъскват. Решението? От ВиК Хелп представят на своите клиенти възможността да подменят старите радиатори с такива от алуминий. Съвременните технологии и в частност панелните и тип глидери радиатори са едно революционно откритие, което дава на домакинствата:

  • Много приятен облик и модернизиране на интериора;
  • Високо ниво на топлпроводимост;
  • Дълголетие и ефективно експлоатиране на радиаторите години наред;
  • Рентабилност.

Алуминиевите радиатори имат невероятно положителни качества. Метала не корозира, не ръждясва и не променя техническите си характеристики с годините. Освен това е лек и може да се обработва във форми, които да подобрят значително интериора в естетично отношение. Ето я причината алуминиевите радиатори да бъдат сред предпочитаните, когато се налага смяна на старите в жилища в София, тъй като те се оказват една обра инвестиция в ефективно и качествено осигуряване на отопление за зимния период. А с експертите от ВиК Хелп можете да разчитате на гаранция за качество, сигурност и коректност при извършване на ремонтните дейности.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge