Какви видове килими за коридор се предлалгат у нас?

Според материала на производство килимите в коридора са 4 вида.

Килими за коридор - какви са удачните решения

Гумени постелки

Каучукът е изненадващо практичен материал. Почиства се лесно, издържа дълго време, не изисква специални грижи. Но всички плюсове са зачеркнати от един сериозен минус: външен вид. Гумените килими изглеждат грозно, това е случаят, когато един малък елемент може да зачеркне целия дизайн на стаята.

Вторият недостатък е, че килимът с клетки е висок, има възможност за постоянно препъване през ръба на изхода.

Килими от руно

Повърхността на купчината има предимства и недостатъци, противоположни на гумата. Изглеждат естетически, украсяват входната група, в зависимост от материала на купчината, могат да бъдат поставени в коридори, направени в различни стилове. Но килимът с купчината се замърсява много повече и е неудобно да се почиства, отнема много време. Вторият минус е намокряне по време на работа. Мократа постелка “споделя” влагата с пода – безопасна е за плочки и висококачествен линолеум. Но като покритие за ламинат, паркет, е по -добре да изберете следната опция.

Гумени килими

Този тип съчетава предимствата на първите два вида: те имат красив външен вид, предпазват подовата настилка от влага. Но е неудобно да се пере поради мъх: освен това, за разлика от обикновените тъкани без гумена основа, е невъзможно машинното пране на постелката.

Подложка за врата от пяна

Нека започнем от отрицателната страна: евтините PVC килими изглеждат същите, колкото струват – евтино. Но ако си поставите цел, можете да намерите по-скъпи аналози в продажба, които успешно ще се впишат във всеки модерен интериор. Предимствата на PVC са очевидни: не се намокря, не пропуска вода (ако няма специални отвори), не се плъзга, практически не се променя по време на работа и осигурява удобно почистване. Остава единственият въпрос относно екологичността: тя се основава на синтетични, а не на естествени влакна, които при неправилна обработка могат да отделят корозивни вещества във въздуха.

Съвети за избор на килим спрямо материалите, от които е съставен

Килими ком - мястото, от което да закупите качествени килими


За да изберете една от четирите изброени опции – издръжлив, красив, лесна за почистване килим за коридор – трябва да вземете предвид условията на работа на постелката, личните предпочитания и стила на интериора.

За жителите на сухите топли райони, където валежите са редки, са необходими постелки за улавяне на пясък, прах от подметките. Можете да поставите обикновен плат, който от време на време ще трябва да се разклаща или вакуумира.

За региони, където има замърсявания дори през зимата, са подходящи варианти с каучук: поне кокосови влакна върху гумена основа.

Що се отнася до личния избор, по-скоро става въпрос за почистване: готови ли сте да перете изтривалката веднъж седмично? Или предпочитате да перете редовно в пералня? Или може би просто искате да се изплакнете под душа?

Е, надяваме се, че след като прочетете тази статия ще можете да изберете по-лесно килим за коридора.

Изборът на килими е приятно начинание, но трябва да имате елементарна подготовка.

Финални думи, касаещи килими за коридор

У нас, в България се предлагат редица модели килими за коридор. Както видяхте по-горе, бяха представени четири популярни типа килими, от Вас зависи на кой тип ще се спрете.

Поне вече знаете, кой тип какви предимства и недостатъци има.

Оценка на публикацията
( 3 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment