Какво трябва да знаете, за да започнете да свирите на китара?

  Свиренето на китара е хармонично съчетание на различни акорди в мелодия, така че тук започва запознаването с музикалните инструменти. Вече на този етап много начинаещи се чудят дали ще им бъде трудно да се научат да свирят на китара. Ако нищо не излезе веднага, не се отчайвайте, с времето движенията ще достигнат автоматизъм.

Как да се научим да свирим на китара: основите

  И така, вие се опитахте да задържите акорд и звукът е скучен. Всичко е наред, ръцете ви още не са свикнали. Средно периодът на адаптация продължава 2-3 месеца. Практикувайки усилено, през това време китаристът вече започва да свири, без да гледа. Откъде да започна да се уча да свиря на китара? От настройката на този тип музикални инструменти:

  • Редовен. Разтворете широко краката си. Поставете китарата с прореза на десния крак и хванете шията с левия.
  • Класически. Това е мястото, където ученето да свири на китара започва от нулата в музикалните училища. Прорезът се прехвърля на левия крак. По-удобно е свирите с груба сила, например романси или френски шансон.
  • С кръстосани крака. Нормално прилягане, но с промяна: десният крак е поставен на левия.

 Невъзможно е да се каже със сигурност как правилно да се държи инструментът. Прилягането се избира индивидуално, като се вземат предвид дължината на ръцете, височината на тялото и размахът.

Как да сложите пръсти върху струните?

  Преди да свирите на инструмента, научете се как да поставите пръстите си правилно. Струните трябва да се захващат с върховете на пръстите ви, а не с цялата подложка.

  Налягането трябва да е силно, така че струната да е притисната към фреза. Ако сцеплението е добро, звукът ще бъде силен, ако не, ще бъде дрънкащ или отсъстващ. Най -вероятно няма да можете да поставите пръсти веднага – имате нужда от практика. Има 2 причини, поради които не можете да стиснете низа:

  • Автоматично, начинаещите натискат с цялата си възглавница. По този начин е по -лесно да свирите първите струни, но това не трябва да се допуска. Първо, наранявате съседите. Второ, низът не е притиснат към лада както трябва. Трябва да се контролирате и да действате „чрез сила“, така че ръцете ви да свикнат.
  • Пръстите не са готови за струни. Честно казано, свиренето на струните не е физиологичен процес. Но не се притеснявайте, след няколко седмици кожата ще се втвърди и болката ще изчезне.
Оценка на публикацията
Add a comment