Kакви инструменти са необходими за ремонт на апартамент в нова сграда

Жилището в нова къща не изисква основен ремонт. Човек обаче не може без „козметика“ и дизайнерска работа. Ако искате да спестите пари, можете да откажете да наемете екип от строители и декоратори. Бюджетът за ремонт обаче трябва да включва не само разходите за материали и мебели, но и цената на необходимите инструменти. Какви инструменти са необходими за ремонт на апартамент в нова сграда? Наборът от инструменти, които ще са необходими за ремонт, зависи от вида и мащаба на планираната работа, както и от това дали оборудването се планира да се използва в бъдеще. Няма смисъл да купувате скъп професионален инструмент за декорация на единична стая, както и да харчите пари за евтино нискокачествено оборудване. Високоспециализираните устройства с най-висока цена ще бъдат най-изгодни за наемане.

Основен комплект. Във всеки дом са необходими някои инструменти. Къщното домакинство е чудесно оправдание да проверите „запасите“ си и да ги актуализирате при необходимост. Всеки, който се премества в нов апартамент, гарантирано ще се нуждае от комплект отвертки, чукове, длета и пили. Струва си да си купите бормашина и винтоверт. За да не са пръснати консумативите и инструментите под краката, трябва незабавно да изберете кутия за инструменти, която е подходяща по размер и формат. Няколко чилета електрическа лента, пирони, шкурка, винтове и винтове няма да са излишни в къщи. Комплектът „направи си сам“ включва също клещи, резачки за тел и клещи. Шилото е полезно за дограма, за метал са необходими пили и ножовка. В къщата са необходими комплект ключове и стандартна рулетка. Когато извършвате ключарска работа в нова сграда, ще ви трябва тиска, пили, гаечни ключове и регулируеми гаечни ключове. За да маркирате частите, използвайте “писар” – остър прът от стомана. Клещи, поялник, чук, комплект отвертки и ножовка ще влязат задължително в употреба.

 За бояджийска работа. Няма много видове инструменти за боядисване. Това са ролки, четки с различни размери, форми и материали, както и шпатули. Ролката се избира в зависимост от нанасяния покривен материал. Няма смисъл да купувате целия набор от инструменти на бояджията, когато правите ремонт в собствения си апартамент. Достатъчно е да закупите онези инструменти, които са необходими за създаването на един интериор. Но набор от различни четки в къщата ще ви бъдат полезни. Те не са твърде скъпи, но ако трябва бързо да “поправите” дефектите в боята или да актуализирате интериора, всичко необходимо ще ви бъде под ръка. Същите инструменти могат да се използват за тапети на стените.

Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment