Каква е разликата между професионалното кухненско оборудване и традиционното?

Да поговорим за професионалните конвектомати, както и за оборудването за професионална кухня

Професионално кухненско оборудване

Кухненското оборудване, както сами се досещате, можем да разделим на два основни типа, а именно:

  • За домашна употреба – в домакинството, което е традиционно – жилище, апартамент, къща
  • За професионална употреба – в ресторант, заведение, бар, хотел и друхи сходни

В настоящата статия ще разбебрете каква е основната разлика между професионалното оборудване за кухня и традиционното и ще разберете, колко важно е да инвестирате солидна сума пари, когато говорим за бизнес, например за заведение за хранене.

Приятно четене!

Днес няма недостиг на кухненски електроуреди, шкафове посуда. Такива устройства са разделени на професионални и домакински (полупрофесионални). Последните имат приемлива цена и възможност за приготвяне на храни в специфични условия. Могат да се закупят традиционни кухненски уреди от почти всеки голем магазин. Но професионалното кухненско обородувне се предлага на спацифични места и се отличава по цена, качество, визия, устойчивост във времето.

В кафенета, ресторанти, барове или други подобни заведения са инсталирани професионални машини, които приготвят вкусни и ароматни храни. Цената на стандартно оборудване за кухня е достъпна за почти всеки любител на кулинарията. Но тя е няколко пъти по-висока, когато се касае за професионални устройства и технологии.

Нека вземем например конвектомат, като устройство, което е жизнено важно за всяка професионална кухня.

Почти всяка професионална кухня разполага с конвектомат, а някои от причините са:

  • енергийната ефективност;
  • храната се готви с около 25% по-бързо в сравнение с нормална фурна;
  • перфектно изпичане от всички страни, тъй като топлият въздух духа директно в храната;
  • подобряване качеството на ястието, поради технологията на готвене;
  • дълготраен експлоатационен период;
  • лесен контрол върху процеса на готвене.

Представяме Ви конвектомат Конвектомат Digital Deluxe компактен 10 x 1/1 GN

На снимката, която сме показали по-горе, можете да видите висок клас конвектомат, на който цената му е около 12000 лева. Устройството се отличава с това, че предлага огромни възможности и добрият шеф готвач мечтае за подобно устройство в кухнята. Позволява цели 240 програми на работа, с 10 нива на пара.

Другите технически параметри на това устройство можете да видите тук.

И така, конвектомат за домашна употреба можете да откриете и на цени между 500 и 1000 лева, докато за професионална кухня, качествен конвектопат струва над 5000 лева.

Но защо Ви трябва професионален конвектомат в кухнята на заведение, вместо такъв за домашна употреба?

Най-простото обяснение е следното, в домашни условия конвектомат ще ползвате един, максимум три пъти, докато в ресторанта, главния готвач и помощниците ще го ползват буквално стотици пъти днес. Този, който е предназначен за домашна употреба, при такова натоварване, едва ли ще издържи повече от една година, докато конвектомат от висок клас ще издържи поне 5 години.

Ако сега заедно се замислим за инвестицията на професионален конвектомат, срещу такъв за домашно ползване, то ще се уверите, че по-голямата инвестици ще се възвърне във времето, а по-малката ще загуби енергия, време и дори средства.

Това е само пример, и той може да не е съвсем точен, но е ориентир, за да разберете колко е важно уредите в кухнята Ви да бъдат качествени.

Кухненските шкафове, ако са изработени от специална стомана, поцинкована, и със специално покритие, то това гарантира, че ще бъдат ползвани десетки години, докато евтините шкафове за кухня я изкарат две години, я не. И отново казваме, при голям интезитет на работа.

Обслужването на много клиенти за кратко време, от съществено значение за професионалната кухня

По-големият работен ресурс и възможността за едновременно обслужване на няколко клиента не са единствените разлики между професионалните и домакинските уреди. Фритюрник, конвектомат, котлон, фурна трябва винаги да бъдат в готовност за приготвяне на топло ястие.Функциите на професионалните уреди позволяват бързо приготвяне на така желаната кухненска рецепта. Когато приготвяте ястиечрез полупрофесионална техника, ще трябва да изчакате, при професионалната такава нещата се случват много бързо.

От къде да се сдобием с професионално кухненско оборудване на добри цени?

Искате ли да закупите професионален конвектомат? Обърнете внимание на асортиментите на магазин MixHoReca.com. Винаги можете да откриете оборудване от висок клас от водещи производители. Ако има затруднения с избора, мениджърите на този магазин определено ще ви помогнат да изберете модела, който ще отговаря на изискванията Ви.

Рейтинг
product image
Общ рейтинг
5 based on 12 votes
Марка
mixhoreca.com
Продукт
Конвектомати
Оценка на публикацията
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Add a comment