Как технологиите промениха начина, по който готвим

Вярвате или не, краят на годината бързо наближава. Това време на годината е чудесно за използване на последната част от ваканцията, прекарване на време с любими хора и наслада от няколко празнични ястия.

А дали докато готвите, сте разсъждавали над темата как технологията е повлияла значително на начина, по който готвим в днешно време? С толкова лесно достъпни иновативни видео технологии, интелигентни устройства, приложения за храни и социални медии стана толкова лесно да намерите всички видове вкусни ястия и рецепти за приготвянето им! А резултатите от скорошно проучване показват значителното въздействие на технологията върху начина, по който изобщо консумираме храната си, споделят експертите от https://www.foodpanda.bg/.

Ето някои ясно забележими промени.

Социално споделяне

Храната стана социална и статистиката на Pinterest може да го докаже. Храната е четвъртата по големина категория в уебсайта, а и най-бързо развиващата се.  Най-често показваният артикул в Pinterest (105 000 повторения) е възхитително изглеждаща рецепта за чеснов хляб със сирене например.

Вие сте „хранителен програмист“, ако често снимате храната си и след това я споделяте на сайтовете в социалните медии. Със сигурност ви се е случвало поне няколко пъти…

Видеоклипове

Все повече сайтове за готвене започват да излъчват видеоклипове с уроци. Нарастваща тенденция е, че видеоклиповете се считат за задължителни за уебсайтовете с рецепти от 74% от анкетираните готвачи.

За новобранец в кухнята е много по-удобно да гледа видео, което показва как да приготвя храната стъпка по стъпка, вместо да разчитат единствено на четенето на рецепта.

Мултимедийни уроци

Според проучванията, уебсайтовете с рецепти са най-често използваният ресурс за готвачите у дома. Много готвачи посещават сайтове за готвене, за да намерят препоръки за ястия, организиране на менюта и цифрови списъци за пазаруване. Те са безплатни, лесно достъпни и благодарение на мобилните устройства можете да ги носите със себе си, където и да отидете.

Уебсайтове за готвене

Готварските книги са големи, обемисти и понякога може да ви харесат само няколко ястия от книга, която съдържа стотици рецепти. Освен това, приблизително 65 процента от хората обикновено се обучават визуално.

Да не говорим, че книгите с времето се зацапват, а едва ли имате голямо желание да прелиствате мазни и лепкави страници.

За сметка на това, един уебсайт за готвене включва множество технологични функции, които помагат за опростяване на процеса на готвене. Всяка рецепта започва с ясна, цветна снимка на готовото ястие, така че човек знае към каква визия да се стреми.

Както вече споменахме, някои от рецептите включват видеоклипове, които ви показват стъпка по стъпка как да приготвите храната. С възможност за пауза, превъртане назад или бързо превъртане напред – можете да зададете свое собствено темпо, така че не се притеснявайте за нищо.

Ако наистина харесвате рецептата, споделете я с приятелите и последователите си, като кликнете върху бутона „споделяне“ в долната част на страницата.

Да, без съмнение иновативната технология съкрати времето, необходимо за намиране на нова рецепта, и опрости процеса на готвене. След като започнете да се възползвате от правилните технологични инструменти, готвенето може да се превърне в много по-забавно занимание, вместо да бъде плашеща работа.

Можете дори да споделяте някои снимки в Instagram. Е, какво ще готвите през този празничен сезон?

Оценка на публикацията
Add a comment